Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakibi Bilbao’dan Tanıdık Uzun Hamlesi

İspanya Liga Endesa‘da kötü günler yaşayan Karşıyaka’nın FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki rakiplerinden RetaBet Bilbao kadrosunu tanıdık bir uzunla güçlendirdi.

Daha önce ülkemizde Karşıyaka, Bandırma ve TED formaları da giymiş olan, geçen sezon da Torun‘da izlediğimiz Nijeryalı uzun Alade Aminu ile 2 aylık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

2.07 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli uzun geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde 15 maçta ortalama 22.9 dakika süre alırken 12.3 sayı, 6.5 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

İlerleyen yaşına rağmen halen atletik özellikleri ve ribaund performansı ile sınırlı sürelerde alternatif uznu olarak hem Liga Endesa hem de Şampiyonlar Ligi’nde faydalı olabilecek bir uzun olduğunu düşünüyorum. Ayrıca tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile blok tehditi de olan bir pivot. Özetle Balvin’in sakatlığı sonrası her iki pota altında da güç kaybetmiş olan Bilbao’ya kısmen de olsa da katkı verebilecek bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …