Güncel Haberler

Anadolu Efes Zorlu Moskova Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda CSKA Moskova‘nın konuğu olacak.

15 Aralık Salı günü saat 20:00’da başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı Sasa Pukl, Carmelo Paternico, Emilio Perez hakem üçlüsü yönetecek.

1979-80 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Maccabi Tel Aviv deplasmanında başlayan Avrupa macerasındaki 700. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 699 karşılaşmada 395 galibiyet ve 304 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,5) aldı.

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta maçında Anadolu Efes, İspanya’nın Valencia Basket takımına deplasmanda 74-76 mağlup olmuş, CSKA Moskova ise bir diğer Rus ekibi Khimki’yi rakip sahada 96-87 yenmişti. Euroleague’de 13. haftanın ardından Anadolu Efes yedi galibiyet ve altı mağlubiyet ile dokuzuncu sırada, CSKA Moskova ise 10 galibiyet ve üç mağlubiyet ile ikinci sırada yer alıyor.

Anadolu Efes ile CSKA Moskova, Avrupa kupalarında bugüne kadar 30 kez karşılaşırken, takımımız 10 galibiyet ve 20 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan yedi maçta takımımız altı galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 23 karşılaşmada takımımız dört galibiyet ve 19 mağlubiyet elde etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …