Güncel Haberler

Anadolu Efes, Moskova’da Darmadağın Oldu!

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda CSKA Moskova karşısında hiç varlık gösteremedi ve 100-65’lik skorla darmadağın oldu.

Bu sonuçla CSKA 14. maçında 11. kez kazanırken liderlik koltuğundaki yerini korudu. Anadolu Efes ise 14. maçında 7. kez kaybetti ve 9. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 20-13
2.çeyrek: 27-21
3.çeyrek: 27-15
4.çeyrek: 26-16

CSKA’da Will Clyburn 22 sayı, 3-5 3sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Darrun Hilliard 16 sayı, 5 ribaund, 2 top çalma, Nikola Milutinov 12 sayı, 10 ribaund, Mike James 11 sayı, 5 ribuand, 10 asist ve Johannes Voigtmann 7 sayı, 10 ribaund, 5 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 14 sayı, 2 ribaund, Bryant Dunston 13 sayı, 7 ribaund, 2 top çalma ve Rodrigue Beaubois 10 sayı ile çift haneli skor katkısı verebilen yegane isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimizin sakatlıkların da etkisiyle tam kadro olsa bile yüzde yüzünde olmadığını biliyorduk ama haftasonu lig maçının ertelenmesi ile biraz olsun dinlenme şansı bulmaları ve bu sezon deplasmanlarda sergiledikleri başarılı performans ile CSKA karşısında da dirençli bir oyun ortaya koymalarını bekliyorduk ama maalesef ezilerek kaybetti temsilcimiz. Baskonia karşısında alınan hezimetten sonra bir kez daha tekrarlandı benzer bir mağlubiyet. İlk yarıda Simon’un organizasyona katkısı ve Micic’in bireysel performansı ile biraz olsun maça ortak olmayı başardık. Ama Clyburn’ün hem alçak postta hem de yüzü dönük pozisyonlarda Simon’da da Anderson’a da birebirlerde net üstünlük kurması savunma direncimizi ikinci yarıda tamamen düşürdü. Dunston’ın hücum ribaundları ve boyalı alandaki etkinliği ile zaman zaman maça tutunmaya çalışsak da takım ribaundlarında 39-28 ile ezilmemiz artı Larkin’in ikinci yarı da bir türlü oyuna girememesi ile fark giderek açıldı. Hilliard’ın da hem orta mesafeler hem de üçlükler ile etkili olmaya başlaması, takım olarak %41.9 3 sayı isabeti ile oynamaları ile zaten çok az olan direncimiz son çeyrekte tamamen kırıldı ve bir kez daha Anadolu Efes kalp kırıcı, çok kötü bir mağlubiyet aldı. Sezonun geri kalanı için koç Ataman’ın öğrencileri hiç ama hiç olumlu sinyaller vermediler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …