Güncel Haberler

Kokoskov ve De Colo, Alba Berlin Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Almanya’da Alba Berlin’in konuğu olacak.

Karşılaşma öncesi Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçu Igor Kokoskov açıklamalarda bulundu:

İlk olarak koç Aito Garcia Reneses’e büyük saygı duyduğumu söylemeliyim. Avrupa basketbolunun efsane isimlerinden biri. Birlikte oynayabilen çok doğru bir oyuncu grubunu Berlin’de bir araya getirdi. Sadece sert oynamıyorlar, aynı zamanda birlikte hareket edebiliyorlar. Topu çok iyi paylaşıyorlar ve doğru şutları seçiyorlar. Valencia’da harika bir karşılaşma çıkardılar. İki takımın toplamda 31 üçlük isabeti bulduğu ve lig rekorunu kırdığı bir maçta kazandılar. Bu kadar fazla sayıda üçlük isabeti size topu nasıl paylaşabildiklerini ve ekip olarak hareket ettiklerini anlatıyor. Luke Sikma, rakibimizde oyun kurucu özelliklerine sahip bir uzun forvet. O, Avrupa’nın en iyi oyun kurucularından biri ancak takım olarak oynuyorlar. Bizim için takım olarak önemli bir meydan okuma olacak. Doğru savunmayı sahaya yansıtmamız, topun kıymetini bilmemiz ve ribaundları toplamamız galibiyet için kilit noktalar.

Fenerbahçe Resmi Web Sitesi

Sakatlığını atlatan maçta oynaması beklenen Nando De Colo ise şu ifadeleri kullandı:

Tekrar takım arkadaşlarıma katıldığım için mutluyum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Son maçta deplasmanda önemli bir galibiyet elde ettik ve bunun devamını getirmemiz gerekiyor. Aralık ayının bizim için zorlu bir dönem olduğunu biliyoruz. Çok fazla seyahatimiz var. Maçlara tek tek bakacağız ve ilk olarak Alba Berlin karşılaşmasına konsantre oluyoruz. Söyleyecek fazla bir şey yok. Parkede yapmamız gerekenlere odaklanmalıyız. Alba Berlin gerçekten iyi bir takım. Çok iyi basketbol oynuyorlar. Onların ortaya koyabildiği agresiflikten daha fazlasını sahaya yansıtabilmeliyiz. Her birimiz sahada yapmamız gerekenlere saygı göstermeli ve rolümüzün gerektirdiklerini yapabilmeliyiz. Deplasmandan galibiyetle dönmek ve idmanlarda gösterdiğimiz gelişimi devam ettirmek istiyoruz.

Fenerbahçe Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …