Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (9.hafta)

7DAYS EuroCup‘da 9. hafta maçları tamamlandı ve maalesef iki temsilcimiz, Bahçeşehir Koleji de Frutti Extra Bursaspor da rakiplerine yenilerek gruplarından çıkma şansını kaybettiler, Avrupa defterini bu sezon için kapatmış oldular.

Gelin birlikte haftanın panoramasına göz atarken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta basketbol dünyasının gündeminde en fazla konuşulan takım kuşkusuz Virtus Bologna‘ydı. Koç Djordjevic’i Serie A’da alınan kötü sonuçlar nedeniyle takımdan kovduğunu resmi olarak açıklayan yönetim daha 24 saat geçmeden bu kararından vazgeçip koçla görüşüp devam kararı almıştı. Her ne kadar yöneticiler durumu inkar etse de Teodosic liderliğindeki oyuncuların koçları için ayağa kalktığı ve yönetime mesaj gönderdiği kulislerde yüksek sesle konuşulmuştu. İşte bu takım yaşanan bu olayların üstünden daha 24 saat geçmede Fransa deplasmanında zorlu rakipleri AS Monaco karşısına çıktılar. Maça beklenenden çok kötü bir başlangıç yaptılar ve daha ilk yarıdan farkın 20 sayılara çıktığını görmüştük. Ama ikinci yarıda önce savunmada vidaları sıkıp sonra da 3 tecrübeli isim Teodosic, Gamble ve Weems ile hücumdaki üretkenliği arttırıp geri geldiler. İlk yarıda 40 sayı yiyip sadece 22 sayı üretebilen Bologna, soyunma odasında koç Djordjevic’in direktiflerini aldıktan müthiş motive bir şekilde döndü ve ikinci yarıda sadece 28 sayıya izin verip tam 52 sayı gönderdi Monaco potasına. İmza attıkları bu harika geri dönüşle de haftanın takımı ödülünü alkışlarla hakettiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Isaiah Canaan (Unics Kazan): 33 sayı, 8-13 3sayı, 6 ribaund, 5 asist, 33 verimlilik
Erick Green (Bahçeşehir Koleji): 25 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 28 verimlilik
Brian Conklin (Nanterre): 20 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik
T.J. Cline (Brescia): 22 sayı, 7-10 2sayı, 6 ribaund, 27 verimlilik
Kevin Hervey (Lokomotiv Kuban): 23 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Unics Kazan bu sezon da EuroCup’ın güçlü favorilerinden biri. Onları bu klasmana getiren de kuşkusuz etkili guard rotasyonları. Ancak bu hafta takımın en tecrübeli ismi ve belki de hücumda koç Priftis’in bir numaralı opsiyonu diyebileceğimiz Smith’den yoksun çıktılar Bourg karşısına. Ama bu yokluğu açıkçası hiç hissetmediklerini söyleyebiliriz. Çünkü NBA patentli oyun kurucu Isaiah Canaan tam bir MVP performansı sergiledi ve çoğu bölümde takımını adeta tek başına sırtladı. Sürati ve güçlü fiziği sayesinde yaptığı delici penetrelerin yanı sıra yay gerisinden 8-13 gibi çok önemli bir isabet oranı yakalarken özellikle uzunları çok iyi besledi 5 asist ile savunma ribaundlarına yardım ederek topladığı 6 ribaundla takımına katkıda bulundu. Toplamda 33 sayıya imza atan ve hiç top kaybı yapmayan Canaan, 39 verimlilik puanına ulaşarak harika bir performans sergiledi ve elbette haftanın oyuncusu ödülünü ayakta alkışlarla haketti sonuna kadar.

Isaiah Canaan - UNICS Kazan  (photo Unics - Kseniya Bogdanova) - EC20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …