Güncel Haberler

NBA Yönetiminden Takımlara 900 Milyonluk Dev Destek!

NBA yönetimi yeni başlayacak sezon öncesi takımların karşılaşacağı finansal zorlukları azaltabilmek adına çaba göstermeye devam ediyor.

Yahoo’nun haberine göre NBA yönetimi ligde yer alan 30 takımın her birine pandemi nedeniyle uğradıkları, uğrayacakları finansal zararları hafifletebilmek adına 30’ar milyon dolarlık yardımda bulunacak.

Haberin detaylarında NBA yönetiminin geride kaldığımız günlerde kurumsal yatırımcılara toplam 900 milyon değerinde hisse sattığı, buradan elde edien gelirin de takımlara dağıtılacağı belirtildi.

2020-21 sezonunda takımınların büyük bir bölümü maçlarını seyircisiz oynayacaklar, sadece bir kaç takım ise diğer sezonlara nazaran çok daha az sayıda taraftarlara tribünde yer verebilecekler. İşte bu nedenle de kulüpler taraftarlar gelirlerinde ciddi bir kayıp yaşayacaklar ve NBA yönetiminde gelen 30 milyonluk yardıma çok ihtiyaçları olacak.

Diğer taraftan NBA yönetimi TV anlaşmalarını korumak adına yeni bir kural getirdi. Buna göre takımların ulusal kanallarda yayınlanacak maçlarda yıldız oyuncularını dinlendirmelerinin önüne geçebilmek adına bir ceza getirildi, buna uymayan takımlar 100 bin dolarlık bir ceza ödemek zorunda kalacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …