Güncel Haberler

Ataman: “İyi Basketbol Oynamadık Ama Önemli Olan Kazanmak.”

Turkish Airlines Euroleague 5. hafta erteleme maçında Anadolu Efes konuk ettiği Asvel Villeurbanne’i zor da olsa 72-68’lik skorla yenmeyi başardı.

Karşılaşma ardından Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman şu açıklamaları yaptı:

Bizim için önemli bir galibiyet çünkü kendi basketbolumuzu oynayamadık. Euroleague’de 19 asist ortalamamız varken, bugün sadece 8 asist yaptık. İlk kez bir Euroleague maçında üç sayılık atışlarda 2 isabet bulduk. Bu şartlar altında, kendi oyunumuzu oynayamadığımız ya da kötü oynadığımız bir günde maçı kazanmış olmamız önemli. David Lighty’i ikinci yarıda savunmakta zorlandık ama son beş dakikada savunma stratejimizi değiştirdik ve üç uzunla sahada yer aldık. Chris Singleton ile savunduk Lighty’i, bu değişiklikten sonra kolay sayı bulamadılar. Sonrasında da potalarına atak ettik. Yaptığımız 14 top kaybı bizim için çok fazla, bunlardan 7 tanesi topu içeriye geçirdikten sonra pota altı oyuncularımızın yaptığı top kayıpları ki, avantajlı bir durumdayken bu kadar top kaybı yapmalarını anlayamıyorum. Maçın sonunda kısalarımızla, onların uzunlarına hücum ettik ve maçı kazandık. Bugün önemli olan maçı kazanmaktı.

Anadolu Efes Resmi Web Sitesi

Özellikle ligdeki Petkim maçından sonra “Niye ikinci yarıda oyuna müdahale etmedin?” diye çok eleştiri aldık fakat iyi ki o denemeyi yapmışım çünkü üç kısalı sistemin şu anda çalışmadığını gördüm ve ona Simon’un da sakat olduğu bir dönemde Anderson’un yorulduğu veya faul problemine girdiği anda üç kısalı bir sisteme dönmek yerine tamamen tersi üç uzunlu bir sisteme dönüp pota altını daha iyi kapatıp hücumda kötü oynadığımız bir günde savunma ve ribaundlar ile maçı almayı başardık. Onun için şu andaki en büyük sıkıntımız, özellikle sürekli oyuncuların değişiyor olması. Rodrigue Beaubois kadroya girdi ama bu sefer de Simon çıktı ve Beaubois da henüz hazır değil.

Elmacık kemiği kırıldıktan sonra maske ile bir türlü performans veremiyor. Simon da olmayınca bu sefer bütün yük iki guarda düşüyor. Allah’tan bugün gerek Larkin gerekse Micic hücum tarafında iyi oynadılar. O açıdan sıkıntı yaşıyoruz ama yapacak bir şey yok. Biz de buna göre bir takım formüller üreterek bu dönemi bir şekilde geçeceğiz çünkü iki günde bir maç oynuyoruz. Yarın da seyahat edeceğiz. Ertesi gün de Valencia ile oynayacağız.

beIN Sports

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …