Güncel Haberler

Anadolu Efes, Kötü Oyuna Rağmen Kazanmayı Bildi

Turkish Airlines Euroleague 5. hafta erteleme maçında Anadolu Efes konuk ettiği Asvel Villeurbanne‘i beklenenden kötü bir oyun sergilemesine rağmen 72-68’lik skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Anadolu Efes 12. maçında 7. kez kazanarak 7. sıradaki yerini korudu. Asvel ise 11. maçında 8. kez kaybetti ve son sıralardan kurtulamadı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 13-19
2.çeyrek: 33-27
3.çeyrek: 48-44
4.çeyrek: 72-68

Krunoslav Simon’dan yoksun olan lacivert beyazlılarda Shane Larkin 18 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Vasilije Micic 22 sayı, 2 asist ve Bryant Dunston 13 sayı, 3 ribaund, 2 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Asvel cephesinde ise David Lighty 14 sayı, 5 ribaund, 3 top çalma, William Howard 14 sayı, 2 top çalma ve Amine Noua 11 sayı, 2 ribaund ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça hücumda düşük tempoda başladığı gibi savunmada da yumuşak kaldı. Özellikle Asvel’in yüksek yüzdeli üçlüklerine engel olamadık ilk çeyrekte. Ama ikinci çeyrekle beraber Dunston liderliğinde savunmada vidaları sıkan lacivert beyazlılarda Anderson ve Larkin’in de ortaya koyduğu ekstra enerji çok değerliydi, bu sayede devreye 6 sayı farkla önde girdik. İkinci yarıya aslında Larkin ve Micic’in etkili hücumları eşliğinden çok iyi başladık ama koç Parker’ın tam saha baskı ve ardından döndüğü alan savunmasına karşı ciddi anlamda sınıfta kaldık. Bu bölümde Larkin’in etkinliği azalırken, alan savunmasına karşı sıcak şutörü de bulamamamız hücumda çok zorlanmamamıza neden oldu. Asvel ise ilk yarının aksine hücumda Lighty’i devreye sokunca maça tutundu. Ayrıca kenardan gelen Howard’ın ekstra üçlükleri ve 3 numarada atletizmi ile ortaya koyduğu katkı çok değerliydi. Fall’u hiç devreye sokmadığımız bir günde yine kenardan gelen Hayes de blokları, hücum ribaundlarındaki etkinliği ve fiziksel oyunu ile fark yarattı Asvel adına. Bu ikili sayesinde Asvel öne geçmeyi başardı. Alan savunmasına karşı koç Ataman çözüm üretemezken Larkin ile Micic ikilisi oyuna ağırlıklarını koydular. Onların bireysel performansı sayesinde tekrar öne geçmeyi başardık ve son bölüme de önde girdik. Son anlarda ise şansımız yanımızdaydı… Asvel’in üste üste üçlükler denemesine verdiğimiz hücum ribaundları ve yaptığımız savunma hataları ile izin verdik ama neyse ki bu akşam sıcak olan Howard’ın başarısız atışları ve Cole’un yanlış şut seçimleri ile bu fırsatları kötü değerlendirdiler. Son saniyelerde taktik faul sonrası çizgiye giden Sertaç da hata yapmayınca bu kötü oynadığımız ve zorlu maçtan galibiyeti çıkarmayı başardık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …