Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (11.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 11. haftayı geride bıraktık. Sürpriz sonuçların aldığı ve nefes kesen mücadeler izlediğimiz haftanın panoramasını gelin her zamanki gibi birlikte inceleyelim ve haftanın ödüllerini de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona özel bir projeyle başlayan ve kapanan Banvit’in genç yıldızlarını bünyesine katarak onların etrafında mütevazi bütçeyle bir takım kuran Beşiktaş, beklendiği gibi sezon başında bocaladı, tecrübesizlikden dolayı sıkıntı yaşadı. Ama Blackmon hamlesi, Şehmus ile Egehan’ın tam olarak sağlıklarına kavuşup randıman vermeleri, Alperen’in her maç ortaya koyduğu MVP performansı ve koç Kandemir’in göreve gelmesiyle yaptığı ufak dokunuşlar keyif veren, pozitif basketbol oynayan ve artık kazanma alışkanlığına sahip bir Beşiktaş izlememizi sağladı. Siyah beyazlılar bu hafta da hem BSL hem de Şampiyonlar Ligi’nde ilk 4 parolasıyla kurulmuş, ligin yüksek bütçeli takımlarından biri olan Telekom’a adeta ders verdiler. Blackmon liderliğinde hücumda özgüvenli ve dominant bir oyun sergileyen Beşiktaş, savunmada da gençlik enerjisini agresifliğe dönüştürerek güçlü rakibini sahadan tamamen silmiş oldu. Biz de 34 farkla gelen bu dikkat çekici galibiyete karşı sessiz kalamazdık tabiki. Haftanın takımı alkışlarla Beşiktaş oluyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

Gabriel Olaseni (Büyükçekmece): 28 sayı, 11-13 2sayı, 19 ribaund, 42 verimlilik
James Blackmon (Beşiktaş): 18 sayı, 3-6 3sayı, 7 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
Tu Holloway (OGM Ormanspor): 20 sayı, 8 ribaund, 7 asist, 25 verimlilik
Elmedin Kikanovic (OGM Ormanspor): 19 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 24 verimlilik
Sek Henry (Pınar Karşıyaka): 15 sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Büyükçekmece‘nin önce Fenerbahçe’yi sonra da bu hafta Galatasaray’ı uzatmada devirerek ortaya koyduğu etkili performansın kuşkusuz başmimarlarından biri Gabriel Olaseni oldu. Geçen sezon Bursa forması ile de başarılı işlere imza atan ve ligimizi yakından tanıyan İngiliz pivot, Büyükçekmece forması ile de hiç adaptasyon sorunu yaşamadı. Koç Çıvgın’ın dinamik ve özgür hücum sisteminde boyalı alanda en güvendiği isim oldu. Bu hafta da Galatasaray karşısında takımını galibiyete taşıyan isimdi kuşkusuz. NBA patentli Williams ve Avrupa’nın en tecrübeli uzunlarından biri olan, savunması ile öne çıkan Tyus karşısında parmak ıssırtacak cinsten bir performans sergiledi. Ribaundları neredeyse tek başına domine eden Olaseni 5 tanesi hücum ribaundu olmak üzere toplam 19 ribaund toplarken 11-13 2sayı isabeti ile 28 sayı üretti, bir de blok yaptı ve bunları yaparken sadece 2 top kaybı ile mücadele ederek de tam 42 verimlilik puanına ulaştı. Farrell başta olmak üzere guardların onun doğru organizasyonlarla iyi beslemelerinin karşılığını fazlasıyla verdi ve alkışlra haftanın MVP’si seçildi.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Egehan Arna (Beşiktaş): 18 sayı, 4-8 3sayı, 6 ribaund, 4 asist, 23 verimlilik
Alperen Şengün (Beşiktaş): 14 sayı, 8 ribaund, 19 verimlilik
Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko): 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik
Caner Ercan (Lokman Hekim Fethiye): 12 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma, 15 verimlilik
Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka Tekfen): 11 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …