Güncel Haberler

Campazzo: “Bu Bir Rüya Ama Ben Çalışmaya Devam Edeceğim.”

Real Madrid’in eski yıldızı Facundo Campazzo, yeni sezonda NBA‘de Denver Nuggets forması giyeceği için ne kadar heyecanlı olduğunu her fırsatta diye getirmeye devam ediyor.

Yeni takımı ile ilk antrenmanına çıkan Arjantinli yıldız, antrenman sonrasında video konferans yoluyla basın mensupları ile bir araya geldi; “Burada olduğum için çok mutluyum. Harika bir takım. Birçok harika takım arkadaşım var” dedi. 29 yaşındaki Arjantinli oyuncu Real Madrid ile 2015 ve 2018’de 2 EuroLeague şampiyonluğu yaşamış ve Avrupa’daki başarılı kariyerinin ardından NBA’in yolunu tutmuştu.

NBA’e gidişiyle ilgili sorulan soruya, “Nihayet buradayım” diyen yıldız oyuncu, “Şu anda çok mutluyum. Kendimi küçük bir çocuk gibi hissediyorum. Bu bir rüya ama ben çalışmaya devam edeceğim. Kolay olmayacak” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da oynanan basketbol ile NBA arasında farklar olduğunu kabul eden ve oyununda ayarlamalar yapması gerektiğini bilen Campazzı şu ifadeleri kullandı:

Bence en büyük fark oyunun bu arada ne kadar hızlı olduğu. Oyun çok hızlı. Buna alışmam gerekecek. Madrid’de daha yavaş bir hücum temposuyla oynadım. Burada koşmanız, alanınızı savunmanız, doğru pozisyona girmeniz, sert savunma yapmanız gerekiyor. Uyum sağlamak kolay olmayacak ama elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi ve “Topsuz oyunda daha iyi olmalıyım.

Eurohoops

Takımın lideri olan bir diğer Avrupalı yıldız, Nikola Jokic hakkında konuşan Campazzo görüşlerini şöyle dile getirdi:

Onu ikinci görüşüm. Geçen yıl Dünya Kupası’nda ona karşı oynadım. Harika birine benziyor. Oyun aklından yararlanmaya çalışacağım. Topu almak veya pas vermek için elimden geleni yapacağım. Her oyuncuyu daha iyi hale getirdiğini düşünüyorum ve bundan yararlanmaya çalışacağım.

Eurohoops

Campazzo açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

Denver Nuggets harika bir takım. Geçen yıl çok iyi oynadılar. Batı Konferansı’nda final oynamaları ve bu yolda gösterdikleri performans benim için çok motive edici ve böyle bir takımda oynamak benim için çok ama çok harika olacak.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …