Güncel Haberler

Anadolu Efes’in Konuğu Baskonia

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes‘in konuğu İspanyol ekibi TD Systems Baskonia olacak.

4 Aralık Cuma günü saat 19:30’da Sinan Erdem’de oynanacak ve beIN Sports 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı Robert Lottermoser, Milivoje Jovcic, Saso Petek hakem üçlüsü yönetecek.

Anadolu Efes‘de Tibor Pleiss dışında eksik bulunmuyor.

Turkish Airlines Euroleague’in 11. haftasında temsilcimiz , Sırbistan’ın Kızılyıldız mts takımını deplasmanda 75-64 mağlup etmiş, Shane Larkin 18 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile karşılaşmanın yıldızı olmuştu. Lacivert beyazlılar 10 maçtan elde ettikleri 6 galibiyetle 6. sırada yer alıyorlar.

Baskonia cephesinde ise Arjantinli guard Luca Vildoza sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

İspanyol ekibi geçen hafta deplasmanda Olympiakos ile karşılaşmış ve 76-90’lık net bir skorla kazanmayı başarmışlardı. Karşılaşmanın yıldızı 17 sayı, 6 ribaund, 11 asist ile double-double yapan Pierria Henry olmuştu. Baskonia 10 maçtan elde ettiği 5 galibiyetle 9. sırada yer alıyor.

Anadolu Efes ile TD Systems Baskonia Vitoria Gasteiz Avrupa kupalarında bugüne kadar 21 kez karşılaşırken, temsilcimiz 12 galibiyet ve dokuz mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki karşılaşmada iki ekip de birbirlerini birer kez mağlup ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 19 karşılaşmada ise temsilcimiz 11 galibiyet ve sekiz mağlubiyet elde etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …