Güncel Haberler

Antetokounmpo: “Emekli Olduğumda İnsanlar Sadece Kaç Şampiyonluğum Olduğuna Bakacak.”

NBA‘in önemli yıldızları arasında yer alan Giannis Antetokoumpo, ülkesi Yunanistan’da katıldığı TV programında samimi ve detaylı açıklamalarda bulundu.

Giannis’in Milwaukee Bucks ile süper maksimum kontrat imzalayıp imzalamayacağı halen en çok merak edilen konulardan biri ki bu konudaki sorulara da net cevaplar vermedi. Ama bunun dışında başka yıldızlarla beraber oynama fikrine de sıcak baktığına dair açıklamalarda bulundu.

Milwaukee Bucks‘la yakaladığımız başarıdan dolayı gurur duyuyorum. Takıma geldiğimde 15 galibiyet almıştık, şimdi 60 galibiyet alan bir takım haline geldik. Eğer bir önceki sezon yarım kalmasaydı 65-70 maç bile kazanabilirdik. Ancak etrafımda yeteri kadar destek olmadan oynamaktan gurur duyduğum doğru değil. Takımımın en iyi 5. veya 6. oyuncusu olsaydım bu durumu sıkıntı etmezdim.

Eurohoops

Giannis açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Daha önce hiç böyle bir açıklamam olmadı. Eğer LeBron, Durant ya da Davis, Milwaukee’ye gelmek isteseydi bunu tabii ki isterdim. Takımımdaki birinci, ikinci ya da üçüncü isim olmak gibi bir derdim yok. Ben sadece kazanmak istiyorum. 18 – 19 yaşlarımdayken kazanmak için neler yapmam gerektiğini tam olarak kavrayamıyordum. Ancak şu anda 25 yaşındayım ve tek istediğim kazanmak. Çünkü emekli olduğumda insanlar sadece kaç şampiyonluğum olduğuna bakacak. LeBron, Durant ya da Davis’le beraber oynamayı isterdim. Takımımdaki en iyi oyuncu olmak gibi bir derdim yok.

Eurohoops

Giannis bu açıklamaların üstüne Lebron’a ne kadar saygı duyduğunu belirtti ve MVP oylamasında kendisi dışında oy vereceği ismin de Kral olacağını dile getirdi ve Lebron’un lendisi yerine ödülü kazanması konusnuda da rahatsız olmayacağını belirtti:

LeBron benim yerime MVP ödülünü kazansa bundan neden rahatsız olayım ki? Bunun için delirmiş olmam gerekiyor. Bundan 7 yıl önce ben LeBron’u örnek alıyordum. Diğer basketbolcular için Jordan ne ifade ediyorsa LeBron da benim için aynı şeyi ifade ediyor. Şu anda LeBron’la karşılaştırılıyorum.

LeBron gerçekten muhteşem bir rakip. Tabii ki onu yenmek istiyorum ama o şu anda dünyanın en iyi oyuncusu. MVP ödülünü kimin kazandığının bir önemi yok, en iyisi LeBron. Dünyadaki en iyi oyuncu haline geldiğim gün bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ama şu anda bu unvana LeBron James sahip. Sadece sahada değil günlük hayatta da LeBron örnek aldığım bir rol model. NBA denilen sektörün bir parçası olmasına rağmen 17 yıllık kariyeri boyunca kimseden onun hakkında kötü bir şey duymadım. Neredeyse yanlış yaptığı hiçbir şey yok. Sahaya çıkıyor ve işini yapıyor, her zaman kazanmak için çabalıyor.

Eurohoops

Sözlerini tamamlarken NBA ve milli takım kariyeri için hedeflerini de paylaştı:

Başarmak istediği her şeyi yapana kadar oynamaya devam edeceğim. Altın madalya kazanmak istiyorum. NBA şampiyonluğu kazanmak istiyorum. 45 yaşıma kadar oynayabilirim, bir acelem yok. Bu başarıları yakalayacağımı biliyorum. Her geçen gün bir üst seviyeye çıkmak için çabalıyorum. Şutumu geliştirmem gerekiyor. Faul atışlarımı geliştirmem gerekiyor. Zamanla bunların hepsinde daha iyi hale geleceğim. Bunu yapabilmek için çok çalışıyorum ve kendime inanıyorum. Bu noktaya geleceğimi biliyorum.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …