Güncel Haberler

Yeni Koçu Rivers’dan Furkan Hakkında Olumlu Açıklamalar

Philadelphia 76ers‘ın yeni koçu Doc Rivers, milli oyuncumuz Furkan Korkmaz‘ın yeni sezonda takımda alacağı rol hakkında açıklamalarda bulundu.

2019-20 sezonunda takım olarak kötü bir performans sergileyen Doğu ekibinde genç yıldızımız yakaladığı fırsatları iyi değerlendirmiş ve özellikle hücum alanında önemli bir gelişim göstermişti.

2019 yazında imzaladığı 2 yıllık kontratı buluna Furkan, geçtiğimiz sezon 72 maçta forma giyerken 9.8 sayı, 2.3 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Ancak yeni sezon öncesi 76ers’ın kadroya Seth Curry ve Danny Green gibi önemli şutörleri eklemesiyle onun takımdaki yeri ve rolü tartışılmaya başlanmıştı.

Sixers’ın yeni koçu Rivers ise antrenman kampının başladığı ilk günlerde bir açıklama yaparak milli oyuncumuzun performansından övgü dolu sözlerle bahsetti ve yeni sezonda rolünün nasıl olacağı konusuna da deyindi:

Furkan’ın sahada yapabildiği şeyleri seviyorum. Fiziği olan ve çok yetenekli bir oyuncu. Şut atabiliyor, topu yere vurabiliyor, pick and roll oynayabiliyor ve çok yüksek bir basketbol zekasına sahip. Bunu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Furkan, bu sene takımımızın çok önemli bir parçası olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …