Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakibi Bilbao, Litvanya Ligi’nin Sayı Kralını Kaptı!

Temsilcimiz Karşıyaka’nın FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki rakiplerinden biri olan İspanya Liga Endesa ekibi Bilbao, Litvanya Ligi’nin sayı kralını kadrosuna kattı.

Bask ekibi, CBet Prienai ile sergilediği etkili performans sayesinde milli takıma kadar yükselen Litvayalı uzun Regimantas Miniotas‘ı kadrosuna kattığını duyurdu.

24 yaşında olan 2.08 metre boyundaki genç uzun bu sezon LKL’de 11 maça çıkarken ortalama 31.6 süre almış ve %57.5 2sayı, %45.9 3sayı isabetle 18.5 sayı üretmişti ve ligin sayı kralı konumundaydı. Ayrıca istatistiklerine 10.5 ribaund, 2.8 asist, 1.3 top çalma ekleyebildiğini de belirtelim.

EDİTÖR YORUMU:

Miniotas daha çok 4 numarada görev alabilen çünkü en önemli silahı dış şutlar olan bir uzun. Onu her izlediğimde aklıma Sassari forması giyen Bendzius geliyor aklıma. 2.08 boyunda olmasına rağmen çemberden uzakta olmayı, perdeler sonrası da dışa devrilerek şut atmayı seviyor. Elbette her Litvanyalı oyuncu gibi oyun bilgisi çok yüksek ve savunmayı doğru okuyup ne zaman dışarı ne zaman potaa devrilmesi gerektiğini iyi biliyor, hareketli aldığı topları yüzdeli bitiriyor. Diğer taraftan alçak postta da silahları var ve gayet de yüzdeli bir bitirici, özellikle sol omzu üzerinden dönerek bulduğu yarım çengel atışlarda çok başarılı. Ayrıca pozisyonuna göre çabuk dönüşler yaparak rakibini tek hamlede ekarte edip çembere uzanabiliyor. Bir diğer önemli artısı ise; kendi potası altında ribaunlara da konsantre olması, yani bu tarafıyla Bendzius’dan daha faydalı 🙂 Zaten LKL’deki sezon başında yakaladığı double-double istatistiği de bu artılarını rakamlara dökmüş durumda. Hücumda dış şutlara fazla konsantre olup çemberden uzak kalmadığı anlarda hücum ribaundlarında da etkili bir silah. İşin savunma tarafında da alçak postta mücadeleden kaçmayan, çabuk ayakları ile ikili oyun savunmalarında adam değişmelerde de takımını eksiltmeyen bir uzun.

Özetle Miniotas çok potansiyelli bir uzun ve bana göre komple bir oyuncu. Bilbao basamağı da onun için en doğru seçimlerden biri. Burada gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdürürse ve tabiki LKL seviyesinden sonra Endesa gibi elit bir ligde tutunmayı başarabilirse henüz 24 yaşında olan oyuncuya mevcut yetenekleri ile Euroleague kapısı sonuna kadar açık ve onu yeni sezonla beraber Zalgiris forması ile görürsek hiç şaşırmayacağım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …