Güncel Haberler

Beşiktaş ve Galatasaray’da Hükmen Mağlubiyet Tehlikesi!

ING Basketbol Süper Ligi‘nin 2 köklü ekibi Beşiktaş ve Galatasaray, bir krizle karşı karşıya.

Bildiğiniz üzere iki ekip de uzun bir süre önce başantrenörleri ile yollarını ayırmışlar ancak halen kontrat fesihleri konusunda ilgili koçlarla anlaşmaya varamamışlar, konuyu çözememişlerdi.

Siyah beyazlılar koç Burak Bıyıktay ile yolları ayırdıktan sonra resmi anlamda fesih işlemlerini tamamlayamamış son 3 maçına Gaziantep, Petkim, Tofaş karşısında asistan koçla çıkmışlardı. Benzer şekilde koç Ertuğrul Erdoğan ile yollarını ayıran sarı kırmızılılarda da durum benzer, onlar da 2 maçta Darüşşafaka ve Telekom karşısında asistan koç Uğurata yönetiminde mücadele ettiler.

TBF yönergelerine göre Beşiktaş, artık asistan koçla maça çıkma hakkını doldurdu. Galatasaray’ın ise sadece 1 maç hakkı kaldı.

Konuyla ilgili yönerge şu şekilde:

23.4 Başantrenörleri ile anlaşmazlık haline düşen kulüpler, başantrenör sözleşmelerini feshetmedikleri taktirde yeni bir başantrenör veya yardımcı antrenör sözleşmesi imzalayamazlar. Bu durumdaki takımlar en fazla 3 resmi müsabakada başantrenörsüz olarak sahaya çıkabilirler. 3 resmi müsabakadan sonra herhangi bir antrenörle sahaya çıkmasına izin verilmez. Kurallara göre takımlar yukarıdaki veya antrenörün rahatsızlığı, ceza alması gibi istisnai durumlar dışında sahaya başantrenörsüz çıkarlarsa müsabakayı hükmen kaybederler.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Yani son durumda artık asistan koçla maça çıkma hakkını dolduran siyah beyazlıların Çarşamba günü oynayacağı Daçka maçından önce koç Bıyıktay ile fesih işlemlerini hattletmesi, TBF’ye de koçun ödemeleri konusunda gerekli taahhütte bulunması gerekiyor. Sonrasında da zaten anlaştıkları koç Kandemir takımın başında sahaya çıkabilecek. Sarı kırmızılılar ise yardımcı koç Uğurata ile Bahçeşehir karşısında son hakkını kullanmış olacak.

Ufak bir hatırlatma; hem Beşiktaş hem de Galatasaray mali kriterleri yerine tam olarak getiremedikleri için daha sezon başlarken birer puanları silinerek cezalandırılmışlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …