Güncel Haberler

Bayern, Uzun Rotasyonunu Tecrübeli Bir İsimle Güçlendirmek Üzere

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun flaş takımı konumudaki FC Bayern Munich, uzun rotasyonunu tecrübeli bir uzunla güçlendirmeye hazırlanıyor.

Sırp basınında yer alan Mozzart Sport’un haberine göre Alman ekibi son olarak geçen sezon Kızıl Yıldız‘da izlediğimiz ve daha önce ülkemizde Fenerbahçe forması da giymiş olan James Gist ile anlaşmak üzere.

Kariyerinde Fenerbahçe ve Kızıl Yıldız dışında Panathinaikos, Malaga ve Partizan formalarını da terletmiş olan tecrübeli uzun ile yakın zamnada kontrat imzalanacağı söyleniyor haberin detaylarında.

2.06 metre boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli pivot geçtiğimiz sezon 25 Euroleague maçında ortalama 19.7 dakika süre alırken 7.0 sayı, 4.4 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kariyeri boyunca toplam 246 Euroleague maçında süre alan Gist, çabuk ayakları ile ikili oyun savunmalarında önemli katkılar verdiği gibi atletizmi, pozisyon bilgisi ve zamanlaması sayesinde halen çok değerli bir blok tehditi ve aynı zamanda da önemli bir ribaund silahı. Hücumda da dış şut katkısı olduğu kadar hem ikili oyunları yüksek yüzdeli bitirin, hem de alçak postta da üretebilen bir uzun. İlerleyen yaşıyla eskisi gibi enerjisini ve sertliğini maçın tamamına yayamıyor evet ama Reynolds ile beraber koç Trinchieri’nin dakikalarını dengeleyeceğini, onu 15-20 dakika arasında sürelerde sahada tutarak en yüksek verimi alabileceğini tahmin ediyorum. Ayrıca Thomas’dan hem mental hem de fiziksel olarak çok daha fazla katkı sağlayacağından eminim.

https://www.youtube.com/watch?v=h4OhOKMWpl8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …