Güncel Haberler

EuroBasket Biletini Nasıl Kapabiliriz?

Maalesef A Milli Takımımız yeni koç Ene ve yeni yıldız Larkin liderliğinde çıktığı ilk maçta Hırvatistan karşısında beklenenden kötü bir oyun sergiledi ve farklı kaybetti.

Bu sonuçla milliler 3. maçlarında 3. kez yenilmelerine rağmen halen 2022 FIBA EuroBasket bileti için şansımız devam ediyor.

Toplamda 24 takımın yer alacağı EuroBasket’e katılabilmemiz için grubumuzu ilk 3 sırada tamamlamamız gerekiyor. Dolayısıyla İsveç ve Hollanda gibi basketbol ekolü olmayan, henüz bu seviyelerde çok yeni olan ülkelere karşı grupta sonuncu olup EuroBasket’e katılamazsak ülke tarihimizdeki en büyük hayal kırıklıklarından ve başarısızlıklardan birine, belki de en kötüsüne imza atmış olacak bu takım ve teknik ekip. Ama bu kötü senaryoda bile halen iplerin elimizden kaçmamış olduğunu belirteyim.

Oynadığımız maçlar:
Türkiye-Hollanda: 65-72
Türkiye-İsveç: 80-87
Türkiye-Hırvatistan: 62-79

Kalan maçlarımız:
Türkiye-Hollanda
Türkiye-İsveç
Türkiye-Hırvatistan

Şimdi gelin birlikte bileti nasıl alırız, şansımızı nasıl arttırırız senaryolara bir göz atalım:

  • En iyi senaryo tabiki kalan 3 maçımızın tamamını kazanmak yani grubu 3-3 ile bitirmek. Bu durumda gruptan çıkamama durumu ile karşılaşmamız için diğer 4 takımın da 3-3 olması ve aralarında en kötü averajın bizde olması lazım ki pek mümkün olan bir olasılık değil.
  • Eğer 3 maçımızından ikisini kazanırsak bu durumda Hollanda ve/veya İsveç ile kafa kafaya kalırız ve iş yine averaj hesaplarına kalır.
  • Kalan maçlarımız arasında en önemlisi kuşkusuz İsveç olacak. Onları yenip Hırvatistan ve Hollanda’ya kaybetmemiz durumunda dah ilk 3 sıra için şansımız devam edecek. Özetle eğer İsveç kalan maçlarının tamamını kaybederse ve biz de İsveç’i en az 7 farkla geçebilirsek bu 1 galibiyetle bile 3. sırada yer alıp EuroBasket biletini kapabiliriz.

Dolayısıyla hali hazırda halen şansımız devam ederken kalan maçlara konsantre olmak ve milli takımımızı desteklemek, sahada en iyil performanslarını beklemek dışında başka çaremiz yok. Hatalar nelerdi, daha iyi yapılabilecek ve geliştirilecek konular nelerdi buları konuşacak bol vaktimiz olacak ama önce Hollanda maçını kazasız belasız atlatalım…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …