Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde Kasım Ayının En İyi Beşi Açıklandı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Kasım ayının en iyi beşi açıklandı.

Organizasyonun resmi sitesinde Kasım ayında en iyi performans sergileyen isimler açıklandı.

Bu ay sergiledikleri performanslarla dikkatleri üstüne çeken ve en iyi beşte yer alan isimler; Dijon’dan Axel Julien, Oostende’de Keye Van Der Vuurs De Vries, Nymburk’dan Rein Obasohan, Sassari’den Miro Bilan ve AEK’dan Yanick Moreira oldular.

Gelin birlikte Kasım ayının en iyi beşine seçilen isimlerin performanslarına göz atalım:

AXEL JULIEN – DIJON

Fransız ekibi, bu ay ilk maçında liderleri Holston’dan yoksun bir şekilde 4 Kasım’da Nymburk’un karşısına çıktı. Julien ise onun yokluğunda taşın altına elini koyan isim oldu ve 11 sayı, 7 asist, 2 top çalma ile takımının 85-61’lik skorla elde ettiği net galibiyette büyük rol oynadı.

Bu maçtan iki hafta sonras ise temsilcimiz Tofaş karşısında nefesleri kesen ve uzatmaya giden maçta 14 sayı, 9 asist üreterek takımının 87-81’lik skorla bir kez daha kazanmasına yardımcı oldu.

Julien, bu 2 maçın ortalamasında elde ettiği 18 verimlilik puanı ile de kendisine ayın en iyi beşinde yer buldu.

Resim
KEYE VAN DER VUURS DE VRIES – OOSTENDE

Henüz 18 yaşında olan Hollandalı oyun kurucu Kasım ayında sadece bir maçta süre aldı ama onda da ortaya koyduğu performansla alkışları topladı.

10 Kasımda takımı Oostende’nin son şampiyon Burgos’u konuk ettiği karşılaşmada yaşından oldukça üst düzeyde olan bir olgunluk ve soğuk kanlılıkla takımını çok iyi organize etti ve 13 sayı, 11 asist ile bu sahnedeki ilk double-double’ına imza atarak takımının da 99-98’lik zafere ulaşmasını sağlayan isimlerden biri oldu.

Bu maçta elde ettiği 21 verimlilik puanı ile de ayın en iyi beşinde kendisine yer buldu.

RETIN OBASOHAN – NYMBURK

Çeyka ekibinin Belçikalı guardı ilk maçında beklentileri pek karşılayamamıştı Dijon karşısında. Ama sonrasında temsilcimiz Tofaş karşısında elde edilen 96-93’lük galibiyette önemli bir faktördü ve maçı 21 verimlilik puanı ile tamamladı.

İkinci maçında ise takımının Kıbrıs deplasmanında Keravnos karşısında aldığı 69-96’lık net galibiyette önemli rol oynadı Obasohan bu maçta 21 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile çok yönlü bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Bu maçların ardından Obasohan Kasım ayını 14.7 verimlilik puanı ile tamamladı ve en iyi beşte yer aldı.

YANICK MOREIRA – AEK

Angolalı uzun bu sezon AEK’nın pota altında en güvendiği isim konumunda ve Kasım ayını da oldukça iyi geçirdi.

17 Kasım’da Cholet karşısında elde edilen 83-81’lik zorlu galibiyette 21 sayı ile Şampiyonlar Ligi kariyer rekorunu kırdı, ardından takımının Minsk karşısında kazanmasına 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Holon karşısında ise 18 sayı, 10 ribaund, 3 asit ile takımının zafere ulaşmasına katkı verdi.

Ne kadar istikrarlı ve üretken bir uzun olduğunu gösteren Moreira bu 3 maçta yakaladığı 21 verimlilik puan ortalamasıyla da ayın en iyi beşinde kendisine yer buldu.

MIRO BILAN – SASSARI

Avrupa basketbolunda artık nesli tükenmek üzere olan geleneksel pivotların son temsilcilerinden Hırvat uzun. Neredeyse maç boyunca sıçramadan oynayabilen, zekası, pozisyon bilgisi ve özellikle alçak posttaki üretkenliği çok değerli bir oyuncu Bilan.

31 yaşındaki tecrübeli uzun takımının Tenerife gibi güçlü bir rakip karşısında elde ettiği 92-72’lik galibiyette 18 sayı, 8 ribaund ile 21 verimlilik puanı üretmişti. Ardından Bakken karşısında alınan galibiyette de 19 sayı, 11 ribaund ile 24 verimlilik puanına ulaştı ve bu alanda Şampiyonlar Ligi kariyer rekorunu kırmış oldu.

Bilan Kasım ayında oynan 2 maçta ortalama 22.5 verimlilik puanına ulaşarak en iyi beşte yer almayı haketti.

https://www.youtube.com/watch?v=Vj7Rirxkn8c

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …