Güncel Haberler

Fenerbahçe Elindeki Maçı Valencia’ya Verdi!

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Valencia karşısında çift haneli farklarla öne geçtiği maçı son saniyede yaptığı basit hatalar sonrası 86-90’lık skorla kaybetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 11. maçında 7. kez kaybederken aynı zamanda galibiyet hasretini de 4 maça çıkarmış oldu. Yarasalar ise 10. maçında 7. kez kazanarak ilk 4 yarışındaki iddiasını sürdürdü.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 17-16
2.çeyrek: 43-33
3.çeyrek: 64-59
4.çeyrek: 86-90

Valencia’da Sam Van Rossom 20 sayı, 5 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Derrick Williams 13 sayı, 3 ribaund, Klemen Prepelic 13 sayı, 2 asist ve Bojan Dubljevic 11 sayı, 8 ribaund ile etkili olan diğer isimler oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Dyshawn Pierre 18 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Ali Muhammed 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Lorenzo Brown 15 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Danilo Barthel 14 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve Jan Vesely 10 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler belki de bu sezonun en iyi ilk çeyreğini oynadı. Muhammed ve Vesely’nin enerjisi, Ulanovas ile Barthel’in de onlara eşlik etmesi ile hem savunmada hem de hücumda agresif, diri bir Fenerbahçe izledik. İkinci çeyrekte de Pierre’in kenardan getirdiği enerji çok değerliydi. Hem ribaundlar konusunda hem de savunma konusunda pota altında değer kattı sarı lacivertlilere. Eddie’nin de dış şutlarda ritmini bulmaya başlamasıyla farkı açtı Fenerbahçe ve devreye 10 sayı üstünlükle önde girdi. Ancak ikinci yarıyla beraber Van Rossom liderliğinde hücumda tekrar ritm bulan, hareketli ve agresif oynayan Valencia karşısında savunmada direncimizi kaybettik, mental olarak da çökmeye başladık. Bu noktada Vesely’nin enerjisi düşünce maalesef koç Kokoskov’un Westermann’da ısrarı artı maç sonunda doğru beşleri sahada tutamaması ile beraber düşüşümüz devam etti. İlk yarıda oyuna sokmadığımız Prepelic’e ikinci yarıda engel olamadık ve Van Rossom’un da skorer oyunu karşısında Muhammed, Brown, Westermann üçlüsünün savunmada yetersiz kalması ile beraber farkı eritip maça ortak olan Valencia, son bölümde de yaptığımız basit hataları iyi değerlendirdi. Sarı lacivertliler böylece ellerindeki maçı altın tepsiyle hediye etmiş oldular ve bir kez daha mental anlamda zayf ve istikrarsız bir takım olduklarını gösterdikleri gibi Kokoskov’un da Euroleague sahnesindeki kötü performansına devam ettiğini, halen adapte olamadığını, oyuna müdahele etmekte zorlandığını ve başarısız olduğunu gördük….

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 ING Türkiye Kupası’nda Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

ING Türkiye Kupası’nda oynanan çeyrek final maçlarının ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Ligin …