Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Koç Tutku Açık ile Yollarını Ayırdı

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, sezon başında takımın başına getirilen koç Tutku Açık ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Sezon başında Frutti Extra Bursaspor’umuzda başantrenör olarak göreve getirilen Tutku Açık ile yollarımız karşılıklı olarak yapılan görüşmeler neticesinde ayrılmıştır. Açık’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, kendisine antrenörlük kariyerinin devamında başarılar dileriz.

Bursaspor Resmi Twitter Hesabı

1979 doğumlu Açık’ın koçluk koltuğunda oturduğu dönemde Bursaspor, BSL’de 8 maçtan 3 galibiyet elde ederken, kulüp tarihinde ilk kez mücadele ettikleri EuroCup sahnesinde ise büyük bir hayal kırıklığı yaşamış, oynadığı 6 maçı da kaybetmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bursaspor Newman, Munford, Jones, Kadji gibi iyi yabancıların yanına Birkan, Oğuz ve sonrasında Metin gibi kaliteli, tecrübeli yerli oyuncuları ekleyerek aslında gayet potansiyelli bir kadro kurmuştu. Ancak maalesef koç Açık’ın takım üzerindeki hakimiyeti, teknik-taktik yeterliliği ve takım kimyasına yaptığı katkı sezon boyunca ciddi anlamda eleştirildi. Çünkü Bursa’nın sahaya koyduğu basketbol, oynadığı seviye beklentilerin, oyuncuların etiketlerinin çok altındaydı. Yani koç Açık’ın mentörlük ve oyunculara danışmanlık gibi konularda da sınıfta kaldığını gördük. Bursa adına maalesef geç alınmış bir karar ki EuroCup sahnesinde artık bir iddiaları kalmadı. BSL’de düşmedikten sonra play-off’a kalıp kalmamak çok da önemli bir hedef değil. Ellerinde EuroCup’da oynama şansı varken, üstelik iyi bir bütçeyle önemli isimleri de kadroya katmışken yakaladıkları fırsatı Tutku Açık seçiminde sonra da ısrar etmeleri nedeniyle kullanamadılar, boşa geçen bir sezon oldu Bursa adına… Koç Açık’ın TBL’de bir takımda başantrenörlük deneyimini arttırması ya da önemli koçların yanında yardımcı koç göreviyle BSL seviyesinde daha fazla tecrübe edinmesi gerekiyor. Henüz BSL seviyesinde bir takımı yönetebilecek tecrübeye ve yetkinliklere sahip değil ki bunu da sezon boyunca gördük zaten…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …