Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

Turkish Airlines Euroleauge‘de çift maç programının ikinci bölümünü, yani 10. haftayı geride bıraktık.

Temsilcimiz Anadolu Efes, Moskova’da Khimki’yi farkı geçip bizi mutlu ederken, maalesef diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise İspanya’da Real Madrid’den fark yiyerek bizleri üzdü.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasına göz atarken, ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon pandemi ortaya çıkana kadar makine düzeninde oynayan ve Larkin ile Micic liderliğinde rakiplerine net bir üstünlük kurmuş olan Anadolu Efes, bu sezona Larkin’den yoksun başlamasına ve sonrasında Dunston’ı da kaybetmesine rağmen Larkin’in geri dönmesi ve Simon’un yıllanmış şarap misali ortaya koyduğu kaliteli performansla bu hafta Khimki deplasmanında tam 105 sayı üreterek nefis bir galibiyet aldı. Zaman zaman geçen sezondan kesitler sunan, müthiş bir pas trafiği ve uyum içerisinde hücum eden Anadolu Efes’de 4 numaraların da devreye girmesiyle geçen sezonki atmosferin sinyalleri tekrar net olarak görülmeye başlandı. Bu hafta Khimki karşısında kısa savunmasında ortaya koydukları Doğuş liderliğindeki etkileyici performans da onların komple bir takım olduğunun göstergesiydi. Alkışlar temsilcimiz Anadolu Efes, haftanın takımı oldular.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Nikola Mirotic (FC Barcelona): 23 sayı, 6-7 sahaiçi, 4 ribaund, 2 top çalma, 31 verimlilik
Nikola Milutinov (CSKA Moskova): 18 sayı, 8-9 sahaiçi, 12 ribaund, 29 verimlilik
Kevin Punter (Olimpia Milano): 22 sayı, 7-9 sahaiçi, 3 asist, 3 top çalma, 29 verimlilik
Krunoslav Simon (Anadolu Efes): 24 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik
Pierria Henry (TD Systems Baskonia): 14 sayı, 3 ribaund, 12 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Euroleague’in en çok kazanan oyuncusu olan Barcelona‘nın İspanyol forveti Nikola Mirotic, aldığı her kuruşun hakkını veren bir yıldız olduğunu bu hafta bir kez daha gösterdi. Komple bir hücum silahı olan Mirotic, yine takım arkadaşlarının onun doğru zamanda doğru yerde buluşturmalarının da etkisiyle çok yüksek yüzdeyle oynadı ve takımının skor yükünü çekti. Bunun yanında ribaundlara da destek oldu ve savunmada da kritik toplar çalarak Kızıl Yıldız’ın direncinin kırılmasında önemli rol oynadı. Her geçen gün savunmadaki zaafları da takım arkadaşları tarafından daha iyi kamufle edilen, rakiplerin onu artık savunmada da yıpratamadığı mücadeleler izlemeye başladık. Bu maçta onlardan biriydi ve Mirotic, 6-7 isabetle 23 sayı üretirken 4 ribaund topladı ve 2 de top çalarak toplam 31 verimlilik puanına ulaştı. Galibiyetin başmimarı olan bu etkileyici performans da onu haftanın MVP’si yapmış oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …