Güncel Haberler

Anadolu Efes, Son Bölümde Yaptığı Hatalarla Bayern’e Kaybetti

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta maçında temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Bayern Munich karşısında son çeyrekte yaptığı basit hatalar nedeniyle 71-74’lük skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Bayern 9. maçında 7. galibiyetini alırken 2. sıraya yükseldi. Anadolu Efes ise 8. maçında 4. kez kaybederken 7. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 23-22
2.çeyrek: 14-20
3.çeyrek: 20-8
4.çeyrek: 14-24

Bayern cephesinde Wade Baldwin 15 sayı, 11 asist ile öne çıkarken, Jalen Reynolds 14 sayı, 4 ribaund, 2 top çalma, Paul Zipser 12 sayı, 7 ribaund ve Nihad Djedovic 10 sayı ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Lacivert beyazlılarda ise Tibor Pleiss 19 sayı, 5 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Shane Larkin 13 sayı, 4 ribaund, 7 asist ve Vasilije Micic 12 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Larkin’in geri dönmesiyle beraber hücumda daha verimli oynayacağımızı düşündüğümüz maçta maalesef istediğimizi alamadık. Bayern’in fizikli ve sert guardları karşısında henüz hiç hazır bir görüntü vermeyen Larkin dışında, son antrenmanı sakatlığı nedeniyle tamamlayamayan Simon da kendi standartlarının çok altındaydı. Hal böyle olunca hücumda yük yine Micic ve Pleiss’ın omuzlarında kaldı. Ancak sahada üretken ve agresif Micic yerine, yine basit hatalar yapan, tercihleri takımı skordan çok top kayıplarına sürükleyen bir Micic vardı. İlk yarıda Baldwin’in yüksek enerjisi ve deliciliği sayesinde savunmada zorlanan temsilcimiz Pleiss’ı pota altında iyi kullanarak, zaman zaman da Larkin ve Micic’in bulduğu dış şutlarla skorda kalmayı başardı. İkinci yarıda ise Erten ve Doğuş’un Bayern kısalarına yaptığı bunaltıcı savunmayı hücumda Micic ve Larkin liderliğinde skora çevirmeyi başarmamız, Moerman ve Anderson’dan gelen ekstra katkılarla beraber 6-7 sayı farkı bandında öne geçmeyi başardık. Ama maalesef son bölümde Micic önderliğinde gelen basit hatalar Bayern’in Baldwin ve Babb ikilisinin üretkenliği ile tekrar öne geçmesini sağladı. Ayrıca son çeyrekte yorulan Pleiss ve bir türlü oyuna giremeyen Sertaç karşısında Reynolds’ı çok efektif kullandı Bayern. Hem hücum ribaundlarındaki etkinliği hem de boyalı alanda aldığı topları yüksek yüzdeli bitirmesiyle fark yaratan isim oldu. Dunston’ı çok aradı Anadolu Efes ve Singleton da kendisinden özellikle savunmada beklenenden katkıyı veremedi ki ribaundlar konusunda da 0 katkı verdi. Özetle son çeyrekte gelen basit hatalar artı tamamen düşen boyalı alan savunmamız elimizde olan maçı vermemize neden oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …