Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (8.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde favorilerin hata yapmadığı bir haftayı geride bıraktık.

Maalesef Gaziantep – Fethiye ve Karşıyaka – Büyükçekmece maçları Empera Halı Gaziantep ile Pınar Karşıyaka‘da artan covid vakaları nedeniyle ertelendi. İki takımımıza da acil şifalar diliyoruz, büyük geçmiş olsun.

Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasına göz atarken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta diğer haftaların aksine, bir takım kaybetse de oynadığı basketbolla öne çıktı ve bana göre kazanmış kadar iyi bir basketbol oynadığı için haftanın takımı olmaya hak kazandı. Evet Türk Telekom‘dan bahsediyorum. Haftaiçi Şampiyonlar Ligi’nde Igokea karşısında soğuk bir duş aldıktan sonra kendisinden çok daha derin ve kaliteli bir kadroya sahip olan Fenerbahçe Beko karşısına çıktılar. Elbette onlar da maçın ilk bölümünde sarı lacivertlilerin Barça karşısında aldığı farklı mağlubiyetten doğan mental düşüşten faydalandılar ama geniş rotasyonu sayesinde Euroleague ve BSL sahnesinde neredeyse iki farklı kadroyla oyanama avantajına sahip güçlü rakiplerine karşı gösterdikleri direnç alkışları haketti. Ennis, Wiltjer, Dekker üçlüsü bir kez daha Euroleague oyuncusu olduklarını gösterdiler. Hücumdaki etkinliklerini son bölümde savunmada biraz daha gösterebilseler, şansları da yanlarında olsaydı Fenerbahçe’yi devirmeleri içten bile değildi.

Telekom, Fener'i elinden kaçırdı - Ankara Başkent Haberleri
HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

Grant Jerrett (Darüşşafaka Tekfen): 29 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 2 blok, 35 verimlilik
Alex Perez (Bahçeşehir Koleji): 21 sayı, 4 ribaund, 13 asist, 29 verimlilik
Josh Owens (Bahçeşehir Koleji): 16 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
Andrew Andrews (Darüşşafaka Tekfen): 26 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 23 verimlilik
DeVaughn Akoon-Purcell (Tofaş): 25 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 20 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezon başında Darüşşafaka Tekfen‘in kadrosuna baktığımızda hücum performansı açısından en merakla beklenen isimlerden biri kuşkusuz Gran Jerrett‘dı. BBL’nin yüksek tempoda oynanan ve genelde yumuşak savunmaların olduğu platformundan zaman zaman sert basketbolun oynandığı, daha çok yarı saha basketbolunun benimsendiği BSL’ye nasıl evrireleceği sorusunun cevabı kritikti Daçka adına. Her ne kadar savunmada halen beklentilerin altında kalıyor olsa da işin hücum tarafında koç Ernak’ı memnun eden performanslar sergilemeye devam ediyor 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun. Bu hafta da Galatasaray karşısında Tyus ve Williams gibi savunma yönü kuvvetli uzunlara karşı iyi bir performans sergiledi ve 9-13 2sayı, 2-2 3sayı isabetleriyle 29 sayı üretirken, 10 ribaund toplayıp double-double yaptı. Ayrıca istatistiklerine 2 asist ve 2 blok da ekleyerek 35 verimlilik puanına ulaştı ve takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Resim
HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Alperen Şengün (Beşiktaş): 30 sayı, 11-14 2sayı, 13 ribaund, 3 blok, 37 verimlilik
Berkan Durmaz (Tofaş): 12 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 20 verimlilik
Egemen Güven (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 10 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 3 blok,18 verimlilik
Sinan Güler (Darüşşafaka Tekfen): 15 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 17 verimlilik
Erten Gazi (Anadolu Efes): 9 sayı, 3 asist, 5 top çalma, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …