Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe’den Oyun Kurucu Takviyesi Geliyor!

Turkish Airlines Euroleague‘de beklentilerin altında kalan ve kötü sonuçlara imza atan Fenerbahçe Beko, sezon başından beri sorun yaşadığı oyun kurucu rotasyonuna takviye yapıyor.

De Colo’nun sakatlığı sonrası bu pozisyondaki eksileri daha da fazla ortaya çıkan Fenerbahçe Beko, sezona Bahçeşehir Koleji‘nde başlayan Meksikalı Alex Perez ile Basketfaul’ün haberine sezon sonuna kadar anlaştı. Sarı lacivertliler bu transfer için bir miktar bonservis bedeli de ödeyecek. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Sezon içerisinde adı Panathinaikos ile de anılan 1.91 metre boyunda olan 27 yaşındaki Perez, bu sezon 8 BSL maçında 10.6 sayı, 2.9 ribaund, 6.8 asist ve 6 EuroCup maçında ise 14.2 sayı, 2.3 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti şuana kadar.

Boş geçirdiği bir sezonun ardından hazırlık döneminde de fazla aktif olamamıştı Perez. Ama sezona iyi bir giriş yaptı ve ikinci hafta itibariyle ritm bulmaya başladı. Standart performansına ulaştığında sürati, etkili dış şutları ve ikili oyunlarda hem organizatör hem de bitirici olarak katkı verebilmesiyle ne kadar faydalı olduğunu görmüş olduk tekrar. Euroleague seviyesi için biraz yumuşak kalabileceğini Zalgiris’deki kısa macerasında görmüştük ama onu savunma yönünde destekleyebilecek Brown ve Westermann gibi isimler var Fenerbahçe’nin elinde. Organizatör eksikliğini net olarak hissettiklerini düşünürsek Perez’in bu açığı doldurabileceğini söylemek yanlış olmaz. Asistleri ve ikili oyunlardaki akıllı organizasyonları ile Vesely başta olmak üzere uzunların da verimini arttıracaktır. Transfer gerçekleşirse Perez Euroleague sahnesinde alacağı bu ikinci şansı nasıl değerlendirecek hep beraber bekleyip göreceğiz.

Ama şunu özellikle belirtmem lazım ki De Colo geri döndükten sonra Sloukas ile birlikte oynadıklarında yaşanan savunma probleminin bir benzerini görebiliriz ki Perez de bu alanda Euroleague seviyesi için yumuşak ve ciddi dezavantajları olan bir guard. Dolayısıyla De Colo ile birlikte sahada kalacağı süreleri koç Kokoskov’un çok iyi ayarlaması, ondan hücumda maksimum verimi alabilmek için takım savunmasında onun açıklarını kapatabilecek önlemleri almaları gerekecek, özetle onu savunma tarafında korumaları gerekcek.

https://www.youtube.com/watch?v=bsDUyj9z6is

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius, Merkezefendi Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin 68-93 gibi net bir …