Güncel Haberler

İDDİA: Son Şampiyon Lakers’ın Gündeminde DeRozan Var!

2019-20 NBA Şampiyonu Los Angeles Lakers yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek istiyor.

The Ringer’da yer alan habere göre Lakers, kontratında yeni sezon için oyuncu opsiyonu bulunan San Antonio Spurs‘ün yıldız oyuncusu DeMar DeRozan ile ilgileniyor.

Lakers’ın bu hamle için San Antonio ile takas yapmaya da hazır olduğu ve Kyle Kuzma ile Danny Green‘i teklif edeceği belirtiliyor. Ayrıca DeRozan’ı takaslama konusunda Spurs’ün de hazır olduğu, bunun transfer dönemindeki planları arasında yer aldığı belirtiliyor. Spurs’ün aynı şekilde uygun bir teklif gelmesi durumunda LaMarcus Aldridge ile Patty Mills’i de takaslayabileceğini konuşuluyor kulislerde.

22 yıllık play-off serisinin sona ermesinin ardından yeni bir yapılanmaya gidecek olan Spurs, genç bir çekirdek kurmak istiyor ve bunun için ellerinde Dejounte Murray, Derrick White, Keldon Johnson, Lonnie Walker IV ve Luka Samanic gibi uygun isimler var ama DeRozan, Aldridge ve Mills varken bu operasyonu yapmaları kolay değil elbette. Bu isimleri doğru takaslarda kullanıp, yüksek sıralardan draft hakları kaparak yapılanmayı geleceğe dönük kurmak istiyorlar. Bu takas gerçekleşirse kadrolarına katacakları Green ile Kuzma da gençleşme konusundaki plana uygun oldukları gibi yetenekleri ile Spurs’e güç ve derinlik katacaklardır.

Lakers adına da bu takas doğru bir hamle olacaktır. Green ve Kuzma’dan beklenen katkıları alamayan, özellikle dış şutlar konusunda sınıfta kalan bu ikilinin değişimi yeni sezonda da şampiyonluk yolunda yürümek isteyen Lakers adına ciddi önem taşıyor. DeRozan, Davis ve Lebron’un ardından 3. skor opsiyonu olabilecek kalite de bir isim.

Dolayısıla iki takım içinde faydalı, kazan-kazan şeklinde bir takas olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …