Güncel Haberler

Fenerbahçe, Barcelona Deplasmanında Hezimete Uğradı!

Turkish Airlines Euroleague 8. hafta mücadelesinde FC Barcelona‘ya konuk olan Fenerbahçe Beko, maalesef uzun süre hatırlamak istemeyeceği, kalp kırıcı bir mağlubiyet aldı 97-55’lik skorla.

Barça bu sonuçla 8. maçından 7. galibiyetini alarak liderlik koltuğundaki yerini korurken, Fenerbahçe Beko ise 4. mağlubiyetini alarak 7. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 28-17
2.çeyrek: 51-29
3.çeyrek: 69-38
4.çeyrek: 97-55

Barça’da Kyle Kuric 7 üçlük isabetiyle Euroleague kariyer rekorunu kırarken 25 sayı üretti ve maçın en skorer ismi oldu. Rolands Smits 20 sayı, 5 ribaund, Nikola Mirotic 16 sayı, 8 ribaund, Alex Abrines 12 sayı, 2 ribaund ve Cory Higgins 11 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

De Colo’dan yoksun sarı lacivertlilerde ise Lorenzo Brown 10 sayı, 3 asist, 3 top çalma ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isim olurken, Leo Westermann 9 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Danilo Barthel ile Jarell Eddie 7’şer sayıyla direnmeye çalışan ama başaramayan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Öncelikle sarı lacivertliler adına sezonun geri kalanı için oldukça ciddi ders çıkarılması gereken bir maç olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü bu maçta koç Obradovic ile geçtiğimiz sezonun son bölümlerinde takımda yaşanan mental çöküşün devam ettiğini gördük. Bu sezonun başında oynanan maçların, takımdaki kolej havasının tamamen aldatıcı olduğunu gördük. De Colo ve Vesely’nin omuzlarına haddinden fazla yük yüklemiş olan, takımı “asker” niteliğindeki oyuncularla dolduran Gherardini ve koç Kokoskov’un bu planının sıkıntı yaratacağını ilk ciddi sınavlarında görmüş olduk. Hamilton ve Barthel’den sezon başından beri hiç verim alamadıkları gibi onları daha fazla işin içine sokma adına koç Kokoskov’un çok istekli olmadığını gördük, bu da Vesely’den hem savunmada hem de hücumda çok şey beklenmesine neden oldu. Pierre de diğer maçların aksine kenardan enerji getiremeyince hem ribaundlarda hem de boyalı alan savunmasında çöktü adeta Fenerbahçe. Zaten maça inanmamış olarak çıkan, De Colo’nun yokluğunda adeta çareleri tükenen bir takım görüntüsünde olan temsilcimizin maça tutunması çok zordu. Bir de karşılarında Barça’nın sert savunmasını görünce adeta duvara çarpmış oldular ki hücumda hiç organize olamadılar ve 17 asiste karşı tam 25 top kaybı yaptılar. Hücumda işlerinin zor olacağını biliyorduk ama işin savunma tarafında sezon başından beri takım olarak ortaya koydukları enerji ve dinamizmden de çok ama çok uzaktaydılar, adeta ölü toprağı serpilmişti oyuncuların üstüne. Son maçlarda takımın kurtarıcısı rolünde izlediğimiz Muhammed, Melih ve Eddie üçlüsünün dış şutları da çözüm olmadı bu kez. Dersine çok iyi çalışan, sert, yüksek enerjili agresif oynayan Barça karşısında hiç ama hiç direnemedi temsilcimiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …