Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (7.hafta)

7DAYS EuroCup‘da 7. hafta geride kaldı ve maalesef 2 temsilcimiz, Bahçeşehir Koleji ve Frutti Extra Bursaspor yine alışılagelmiş şekilde haftayı mağlubiyetle kapattılar.

Gelin birlikte haftanın panoramasını mercek altına alırken, haftanın ödüllerini de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Djordjevic yönetimindeki Virtus Bologna geçen sezon covid nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldığı mücadeleyi tamamlayıp hedefine ulaşmak konusunda oldukça kararlı. EuroCup’da final çıkıp Euroleague biletini kapma konusunda oldukça kararlı olan İtalyan ekibi bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Bu hafta da hem gruptaki hem de şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinden olan Lokomotiv Kuban’I İtalya’dan sonra Rusya’da da devirmeyi başardılar. Maestro Teodosic’in liderliğinde Weems ve Adams’ın skorer oyunlarının yanı sıra tüm rol oyuncularından faydalanarak, Kuban’ın pota altındaki üstün oyununa ragmen verimli hücum ederek, onları yavaşlatamasalar da daha iyi hücum ederek kazanmayı başardılar. Bir kez daha ne kadar komple ve hazır bir takım olduklarını mesajını, hedefe kilitlenmiş olduklarının mesajını tüm rakiplerine verdiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Dylan Osetkowski (Ratiopharm Ulm): 32 sayı, 4-5 3sayı, 10-10 s.atış, 7 ribaund, 41 verimlilik
Jaka Blazic (Cedevita Olimpija): 25 sayı, 9-13 isabet, 5 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 32 verimlilik
Dimitris Agravanis (Promitheas): 22 sayı, 7-8 isabet, 3 ribaund, 28 verimlilik
Erick Green (Bahçeşehir): 23 sayı, 5-5 2sayı, 4-4 s.atış, 4 ribaund, 4 asist, 2 t.çalma, 28 verimlilik
Milos Teodosic (Virtus Bologna): 29 sayı, 6-9 2sayı, 5 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN MVP’Sİ:

Koç Lakovic yönetimindeki Alman ekibi Ratiopharm Ulm, bu sezonun dikkat çeken performanslarından birine sahip şuana kadar. Bu hafta da konuk ettikleri denk rakipleri Brescia’yı farklı geçerken takıma liderlik eden isim Alman uzun Dylan Osetkowski oldu. Geçtiğimiz sezondan bu yana önemli bir çıkış yakalayan 24 yaşındaki genç pivot, özellikle şut tehditi ile hücumda fark yaratan, ayrıca birebir etkinliği ile de Alman ekibinin hücumlarına derinlik katan bir silah. Oyunu forse etmeyen yapısı ve şutör bir uzun olmasına ragmen boyalı alanda da temastan kaçmaması, ribaundlara da önemli derecede katkı vermesi ile yüksek verimlilikte oynuyor. Bu hafta Brescia karşısında 4-5 3sayı, 10-10 s.atış isabetleri ile 32 sayı üretip takımını sırtlarken, istatistiklerine 7 ribaund da ekledi ve 41 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu. Önümüzdeki sezon onu Bayern Munich ya da Alba’da göreceğimizi düşünüyorum.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Yüksek Hücum Performansı Sayesinde Ulm Engeline Takılmadı

Almanya easyCredit BBL 19. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Ratiopharm Ulm‘u etkili hücum performansı …