Güncel Haberler

Anadolu Efes, Bryant Dunston’ı Onurlandırdı

Anadolu Efes, önemli bir jeste imza atarak Turkish Airlines Euroleague tarihinin en çok blok yapan oyuncusu olan, halihazırda takımın ikinci kaptanı konumundaki Birleşik Amerikalı uzun Bryant Dunston‘ın ismini Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki iki tribün bloğuna verdi.

Olympiakos deplasmanında yaptığı ilk blokla Euroleague kariyerindeki 250. bloğa ulaşan ve Fran Vazquez’i geçerek Euroleague’in yeni blok kralı ünvanını eline geçiren Anadolu Efes‘in deneyimli uzunu Dunston’ın adı artık 101 ve 126 bloklarıyla beraber “Dunston Blokları” şeklinde ölümsüzleşmiş oldu.

Anadolu Efes’in en uzun süre forma giyen ikinci yabancı oyuncusu

Şu an Euroleague tarihinin en çok blok yapan oyuncusu olan Dunston, ikinci kaptanı olduğu Anadolu Efes’te uzun süredir forma giyiyor. 2015-2016 sezonu öncesinde lacivert-beyazlılara transfer olan 34 yaşındaki basketbolcu, kulübündeki 6. sezonunu yaşıyor. ABD’li oyuncu, bu istikrarıyla, Petar Naumoski ile birlikte takımda formasını altı sezon giyen iki oyuncudan biri haline geldi.

Bugüne kadar Anadolu Efes formasıyla Euroleague ikinciliği ve Basketbol Süper Ligi şampiyonluklarının yanı sıra Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları da yaşayan Bryant Dunston, Euroleague’de yaptığı 251 bloğun 181’ini ise Anadolu Efes formasıyla yaptı.

101 ve 126 numaralı tribün bloklarını ‘Dunston Blokları’ olarak isimlendiren Efes, bu uygulamaya maçların kısıtlı seyircili ya da tam kapasiteli seyircili oynanacağı dönemde de devam edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …