Güncel Haberler

Adriyatik Ligi Finansal Anlamda Zor Durumda

Ciddi finansal problemler yaşayan Adriyatik Ligi‘nin geleceği tehlikede.

Ekim ayının ilk günlerinde ligin banka hesaplarının bloke edildiği ve ligin finansal anlamda zorlandığına dair haberler çıkmıştı Sırp medyasında.

Sezon başlamadan önce ise lig ve bir çok arasında finansal anlaşmazlıkların olduğu biliniyordu.

Ligin başladığı günden bu yana yaklaşık 1 ay geçti ve bu sorunlara çözüm bulunamadığı gibi lig yönetiminin her geçen daha fazla borca giriyor olması önümüzdeki haftalarda oynanacak maçlarında iptal olmasını gündeme getirmiş durumda.

Mozzart Sport’un haberine göre lig yönetimi, takımlara bir mektup yollayarak otellere olan borçları nedeniyle Adriyatik Liginin 7. hafta maçlarının oynanmama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve takımların otellerdeki rezervasyonlarını iptal etmesi gerektiğini belirtti. Buna ek olarak hakemlerin Zadar şehrinde konakladığı “Borik” otelinin Kasım ayı boyunca çalışmayacak olması da lig yönetiminin önüne üstesinden gelmeleri gereken başka bir sorun çıkarıyor.

Aynı kaynaktan alınan bilgilere göre lig yönetiminin otellere bulunan borcu 145,000 Euro’yu bulunurken organizasyonda çalışanların da 9,500 Euro’luk alacağı var. Ay sonunda gelecek olan 45,000 Euro’luk vergi ödemesi de işleri daha zora sokacak gibi gözüküyor. Lig yönetimi, bu borçları ödeyemeyeceğini belirtmesi gereken yasal süre içerisinde aksiyon almadığı için de daha büyük bir sorunla karşı karşıya gelebilir.

Bu sebepten dolayı lig yönetimi 1000 Euro ile 13,000 Euro arasında bir ceza alabilir. Ödenmeyen vergilerle birlikte bu miktarın toplam 26,000 Euro’ya kadar çıkabileceği kaydedildi.

Kaynak: Eurohoops & Mozzart Sport

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …