Güncel Haberler

NBA’de Transfer Döneminin de Başlangıç Tarihi Belli Oldu

NBA‘de 2020-21 sezonunun başlangıç tarihinin ardından transfer döneminin de ne zaman başlayacağı netleşti.

ESPN’in haberine göre NBA yönetimi ile Oyuncular Birliği arasında 2020-21 sezonunun başlangıç tarihi konusunda 23 Aralık için prensip anlaşmasına varılmasının ardından toplu iş sözleşmesi ve transfer döneminin başlangıç tarihi üzerinde de mütabakata vardılar. Taraflar arasında varılan anlaşmaya göre NBA’de yeni sezon için transfer dönemi 20 Kasım’da başlayacak. Serbest kalan oyuncular ve takımlar bu tarihten itibaren görüşmelere başlayabilecek ve taraflar arasında sözleşme imzalanabilecek ilk tarih de 22 Kasım olacak.

Bildiğiniz üzere 2020 NBA Draftı’nın da 18 Kasım’da gerçekleleşeceği daha önce belirlenmişti. Tabi bu durumda draft gecesi ile transfer başlangıcı arasında çok kısa bir dönem olacağı, yani takımların normalden çok daha kısa bir sürede transfer çalışmalarına hazırlanmaları gerekeceği anlamına geliyor.

Bu transfer döneminde serbest kalacak oyuncular arasında öne çıkan Avrupalı isimler Bogdan Bogdanovic, Danilo Gallinari, Davis Bertans, Marc Gasol, Serge Ibaka ve Goran Dragic olacaklar. Serbest kalacak diğer önemli isimler ise Joe Harris, Rajon Rondo, Kentavious Caldwell-Pope, Gerami Grant ve Paul Milsap olacaklar.

Ayrıca sözleşmesindeki opsiyonu kullanmayarak serbest kalması beklenen bir diğer isim de süper yıldız Anthony Davis olacak. Ama onun tekrar Los Angeles Lakers ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …