Güncel Haberler

RESMİ: Rytas, Jackson’ın Yerini Boatright ile Doldurdu

Sezon başındaki etkili performansı ile dikkat çeken guardı Jackson ile ailevi sebeplerden ötürü yolları ayırmak zorunda kalan Lietuvos Rytas, onun yerini tanıdık bir isimle doldurdu.

Daha önce ülkemizde Beşiktaş forması giymiş olan ve koç Kairys ile beraber geçen sezon Avtodor çatısı altında birlikte çalışmış olan Ryan Boatright ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladılar.

1.83 metre boyunda olan 27 yaşındaki, Ermeni milli takımının da formasını giyen Birleşik Amerikalı guard, geçtiğimiz sezona Cedevita’da başlamış ve EuroCup sahnesinde 10 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 11.1 sayı, %23.7 3sayı, 1.8 ribaund, 2.5 asist istatitistikleri ile mücadele etmişti. Sezonun ikinci kısmında ise covid öncesi Avtodor forması ile VTB sahnesinde 4 maça çıkmış, ortalama 27.5 dakika süre alırken 16.0 sayı, %50.0 3sayı, 3.0 ribaund, 5.0 asist, 1.5 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Sürati ve yüksek yüzdeli üçlükleri ile ön plana çıkan Boatright, hücumda önemli bir silah. Ancak düzen basketbolunda yani yarı sahada etkinliği sınırlı kalıyor. Çünkü tercih hatalarını fazlasıyla yapıyor ve organizasyon yönü pek kuvvetli değil, daha çok bir skorer gibi oynamayı tercih ediyor. Bu da takımın diğer parçaları ile uyumsuzluk yaratabiliyor. Ayrıca fiziksel dezavantajı ile birlikte savunmada da zayıf halkalardan biri oluyor. Rytas’ın yüksek tempoda oynadığı tam saha basketbolunda mutlaka hucümda etkili olacaktır.

Koç Kairys, onu Avtodor günlerinden çok iyi tanıdığını ve Litvanya’ya çok motive ve istekli bir şekilde geleceğini belirtti. Jackson’ın çok yönlü katkısını arayacaklarını düşünsem de tecrübesi ve ritm bulduğunda ne kadar etkili olduğunu düşündüğümde Rytas’ın tempo basketbolunda verimli, faydalı olabileceğini düşünüyorum ki Avtodor günlerinde de koç Kairys’in sisteminde bu performansın fragmanını vermişti.

https://www.youtube.com/watch?v=_UIMhr122Zc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …