Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 7. hafta programı geride kalırken, iki temsilcimiz de kazanarak yüzlerimizi güldürdü bu zor günlerde.

İki temsilcimiz de evinde maçlarını oynarken, Anadolu Efes nefes kesen bir mücadelenin ardından Maccabi Tel Aviv’i, Fenerbahçe Beko ise Khimki’yi yenmeyi başarmıştı.

Gelin birlikte bu keyifli haftannın panoramasına göz atarken ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Son haftalarda covid vakalarından en çok etkilenen takımlardan biri olan Asvel Villeurbanne, verdiği zorunlu aranın ardından muhteşem bir dönüş yaptı ve Euroleague’in en zorlu deplasmanlarından biri olan Vitoria’da son İspanya Liga Endesa şampiyonu Baskonia’yı nefesleri kesen bir mücadelenin ardından 86-88’lik skorla devirmeyi başardılar. Özellikle pota altında Fall’u çok verimli kullandıkları gibi tecrübeli guard Diot’nun da sazı eline alarak hem takımını çok iyi organize ettiğini hem de gereken yerlerde skor üretimini sırtladığını gördük. Özetle koç Parker’ın öğrencileri ellerindeki tüm silahları en verimli şekilde kullanarak rakibin sert savunmasını tamamen yok sayıp çok önemli bir galibiyete imza attılar, alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oluyorlar.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 23 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 3 top çalma, 2 blok, 36 verimlilik
Walter Tavares (Real Madrid): 22 sayı, 9-9 2sayı, 12 ribaund, 34 verimlilik
Pierria Henry (TD Systems Baskonia): 20 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 4 top çalma, 31 verimlilik
Tonye Jerkiri (TD Systems Baskonia): 21 sayı, 8-11 2sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 blok, 31 verimlilik
Thomas Walkup (Zalgiris Kaunas): 18 sayı, 4-6 3sayı, 7 ribaund, 9 asist, 29 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Larkin tam geri döndü derken bu hafta onun yokluğuyla tekrar yüzleşmek zorunda kalan Anadolu Efes‘de belki de bir kişi hariç herkes endişeliydi. Kariyeri boyunca adeta sinirleri alınmış bir oyuncu olarak bildiğimiz Fransız skorer Rodrigue Beaubois, Larkin yoksa ben varım dediği harika bir performansa imza attı Maccabi karşısında. Son bölümde tam olarak sazı eline alan Beaubois, hem kritik yerlerde potaya giderek ürettiği sayılarla el yakan anları Efes’in boş geçmemesini sağladı hem de maç topunda yaptığı etkili savunma sonrası Wilbekin’i bloklayarak takımına bu kritik galibiyeti getirmiş oldu. 23 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 3 top çalma, 2 blok ile komple bir maç çıkaran Fransız guard topladığı 36 verimlilik puanı ile de sonuna kadar hakederek haftanın MVP’si oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …