Güncel Haberler

Panathinaikos Mack ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, istediğini alamadığı Pierre Jackson ve Kiefer Sykes hamlelerinden sonra guard rotasyonuna yeni bir takviye yapmak istiyor.

Yunan ekibinin son olarak Hapoel Jerusalem forması giymiş olan Shelvin Mack ile ilgilendiğine dair iddialar Yunan medyasında yer almıştı geçtiğimiz günlerde. Yeşiller’in koçu Vovoras da bu haberi doğruladı.

Koç Vovoras Cosmote TV’de katıldığı bir programda Mack ile ilgilendiklerini doğruladı. Avrupa’daki pandemi etkisi nedeniyle ABD’li bir oyuncu ile anlaşmanın zorluğunu dile getiren Yunan koç bir oyun kurucu aradıklarını da gizlemedi.

1.90 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu geçen sezona Milano ile başlamış ve Euroleague’de 11 maçta ortalama 16.7 dakika süre alırken 4.9 sayı, 1.8 ribaund, 1.8 asist ile mücadele etmişti. Sonrasında Hapoel Jerusalem’e transfer olan Mack, burada Şampiyonlar Ligi sahnesinde 5 maça çıkmıştı ve 23.4 dakika süre alırken 11.2 sayı, %38.1 3sayı, 2.4 ribaund, 3.2 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Mack, Milano ile Euroleague sahnesinde beklentileri karşılayamadı. Daha doğrusu Messina’nın sisteminde Rodriguez ile beraber sahada kalmayı beceremedi. Sonrasında Jerusalem’de ise beklentileri karşıladı diyebiliriz. Savunmadaki direnci, güçlü fiziği, hücumdaki deliciliği, ritmini bulduğunda gönderdiği yüzdeli üçlükler artı organizasyon becerisi ile Euroleague seviyesinde alternatif guard olarak iş yapabilecek bir isim.

Yeşiller’in elinde Nedovic, Foster ve Sant-Roos gibi guardlar var ama hiç biri net bir oyun kurucu değiller. Mack organizasyon özellikleri ile ön plana çıkan, takıma liderlik edebilecek tecrübeye sahip bir guard. Ayrıca Foster ve Nedovic gibi skorer yönleri iyi olan oyuncuları da besleyebilecek, takımı yüksek tempoda doğru organize ederek onların verimi arttırabilecek bir oyuncu. Özetle Sykes ve Jackson hatalarından sonra doğru bir hamle olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …