Güncel Haberler

Galatasaray’ın Gündeminde Tyus Var!

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, pota altına takviye yapmak istiyor ve gündemlerinde eski bir oyuncuları var.

Daha önce ülkemizde Anadolu Efes ve Galatasaray forması da giymiş olan, geçen sezon ise Unics Kazan‘da izlediğimiz Alex Tyus ile Sportando’nun haberine görüşmelerde sona geldiler, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.03 boyunda olan 1988 doğumlu Tyus, EuroCup sahnesinde 16 maçta ortalama 22.4 dakika süre alırken 10.8 sayı, 6.4 ribaund, 1.3 blok ve VTB’de ise 18 maçta ortalama 24.0 dakika süre alırken, 10.3 sayı, 6.1 ribaund, 1.2 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Atletik özellikleri, müthiş zamanlaması ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında ribaundlar konusunda etkili olan artı çemberi korumayı da çok iyi bilen bir uzun olan Tyus’un sarı kırmızılıların boyalı alandaki açıklarını kapatabilecek, çok doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. Williams’ın ikili oyun savunmalarında problem yaşaması artı hücumda aldığı topları verimli değerlendirememesi gibi eksilerinin aksine Tyus, tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile hem savunmada ve ribaundlarda hem de hücumda yüksek yüzdeli bitirişleri ile takıma değer katabilecek bir isim. Onun gelmesiyle Berka ve Ayberk’in süreleri azalacak ama verimlilikleri de artacaktır, genç oyuncular fazla sahada kaldıkları zaman faydadan çok zarar veriyorlardı ki Williams da Galatasaray gibi hedefleri yüksek olan bir takımın ana uzunu olabilecek seviyede değil zaten.

Bu hamle gerçekleşirse orta mesafe tehditi de bulunan Tyus ile Williams’ı beraber de kullanabilecek koç Erdoğan. Dolayısıyla uzun rotasyonuna derinlik ve çeşitlilik getirecektir. Ayrıca ülkemizi ve Galatasaray’ı da tanıyor olması sayesinde adaptasyon konusunda da sorun yaşamayacağını, direkt katkı verebileceğini söyleyebiliriz. Zaten profesyonelliği ve istikrarı ile kariyeri boyunca alkışları toplamış bir uzun. Özetle sarı kırmızılıların pota altındaki açıklarını kapatabilecek, takıma seviye atlatabilecek bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …