Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 6. hafta maçları geride kaldı ve temsilcilerimizin galibiyetleri ile sevindiğimiz bir hafta oldu.

Fenerbahçe Beko, deplasmanda Maccabi Tel Aviv’i ve Anadolu Efes ise deplasmanda Olympiakos engellerini geçmeyi başardı. Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını incelerken ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Haftalar geçtikçe sezon başında şampiyonluk favorisi olan gösterilen takımlar bunun altını doldurmaya başladılar. İşte bu takımlardan biri de kuşkusuz Barcelona. Bu hafta her ne kadar taraftarsız oynanan dönemde eskisi kadar olmasa da Euroleague’in psikolojik olarka en zor deplasmanlarından biri olan Baskonia’da rakiplerini son topta yenmeyi başardılar. Onları haftanın takımı yapan konu ise maçın bitime 3 dakika kala yedikleri 17-2’lik seri sonrası 10 sayı geride olmalarına rağmen yakaladıkları 14-2’lik seriyle geri gelip maçı kazanmayı başarmalarıydı. Koç Saras’ın bu takıma getirdiği savunma sertliği ve direnç bu maçta da kendini gösterdi. Heurtel’in bile kritik anlarda daha doğru top kullandığını, Mirotic’in son topta agresif bir savunma yapıp blok ile takımına galibiyeti getirdiğini gördük. Alkışlar koç Saras ve Barça takımına.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Nikola Mirotic (FC Barcelona): 18 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 27 verimlilik
Marius Grigonis (Zalgiris Kaunas): 25 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
Moustapha Fall (Asvel Villeurbanne): 7 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik
Thomas Wallkup (Zalgiris Kaunas): 11 sayı, 7 ribaund, 7 asist, 26 verimlilik
Errick McCollum (Khimki): 23 sayı, 4-5 3sayı, 2 ribaund, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Eurolegaue’in en çok kazanan oyuncusu olan Nikola Mirotic her geçen gün Barcelona için ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Covid testi pozitif çıktığı için 3 maç kaçıran süper yıldız formasını ve basketbolu ne kadar özlediğini bu hafta Baskonia karşısında gösterdi. Hem herkesin beklediği gibi bulduğu kritik sayılarla kısır geçen maçta takımının skor yükünü çeken isimlerden biri oldu hem de maç sonunda Peters’a yaptığı kritik blokla tam anlamıyla galibiyeti getiren isim oldu. Saras’ın istediği gibi savunma direncini yukarı çeken o da ayak uydurmuş oldu. Onu genelde el yakan topları kullanırken izlerdik ama bu sefer pek de alışkın olmadığımız üzere oyunun diğer tarafında sahneye çıktı. Tabiki maçın buraya gelmesinde de rolü büyüktü; 18 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma istatistikleri ile 27 verimlilik puanı elde etti ve haftanın MVP’si ödülünü alkışlarla haketti.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …