Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakibi Bamberg, Guard Değişikliğine Gitti

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Pınar Karşıyaka ile aynı grupta yer alan Brose Bamberg, guard rotasyonunda bir değişikliğe gitti.

Sezon başında anlaştıkları ancak beklentileri karşılayamayan Gerry Blakes ile yollarını ayırmalarının hemen ardından fanusta Oklahoma City Thunder forması da giymiş olan Devon Hall ile anlaştıklarını duyurdular.

25 yaşında olan 1.96 metre boyundaki Hall, NBA sahnesinde 11 maçta ortalama 7.5 dakika süre alırken 1.8 sayı, 1.2 asist ve G-League’de ise 30 maçta ortalama 31.4 dakika sahada kalırken 15.6 sayı, %36.0 3sayı, 5.7 ribaund, 4.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Solak guard herşeyden önce yay gerisinden iyi bir şutör ve Avrupa sahnesinde bu onun en önemli silahlarından biri olacak kuşkusuz. Ancak penetre üstü orta mesafeler konusunda istikrarsız bir isim olduğunu belirtelim, ortalama seviyede bu alanda. Diğer taraftan potaya gittiği pozisyonlarda da skor üretmekte çok başarılı değil ama güçlü fiziği ile bolca temas alıyor ve faul çizgisine gittiği zaman sorun yaşamıyor. Her ne kadar bir oyun kurucu olmasa da gerektiğinde organizasyona destek veren takım arkadaşlarını da asitleri ile besleyebilen, bencil olmayan bir guard. Ayrıca pozisyonuna göre iyi de bir ribaundçu, özellikle çok yönlü bir guard. İşin savunma tarafında da bir çok NBA patentli oyuncu gibi birebirde iyi takım savunması konusunda Avrupa’ya adapte olması zaman alabilir. Ayrıca fiziksel artıları onun çabukluk kısmında sorun yaşamasına yol açıyor, tabiri caizse pırpır guardların karşısında durma konusunda pek başarılı değil. Oyunun hem savunma hem de hücum alanında enerjisi ve dinamizmi üst düzeyde değil, bu da bazen etkisi kalmasına, oyuna girememesine neden oluyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …