Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (5.hafta)

7DAYS EuroCup‘da 5. hafta programı geride kaldı.

Temsilcilerimizden Frutti Extra Bursaspor‘un Fransa deplasmanında Nanterre karşısında oynayacağı maç covid protokolleri nedeniyle ertelenirken, diğer temsilcimiz Bahçeşehir Koleji ise deplasmanda Venezia’ya iyi dirense de uzatma sonunda 88-82’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Gelin birlikte haftanın panoramasını mercek altına alırken ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz sezon büyük hayal kırıklığı yaratarak son 8 öncesi turnuvaya veda eden Lokomotiv Kuban, bu sezon koç Pashutin yönetiminde neden şampiyonluk adaylarından biri olduğunu göstermeye devam ediyor. Bu hafta da konuk oldukları bir diğer favori takım AS Monaco karşısında dominant bir performans sergileyerek rakiplerini 72-88 gibi net bir skorla ezip geçtiler adeta. Takım olarak hücumda çok verimli oynayan, tam 6 kişiden çift haneli skor katkısı almayı başaran Rus ekibi, rakibine ribaunlarda 48-32 ve asistlerde de 19-11 ile dikkat çekici üstünlükler kurdu. Makina düzeninde oynayan ve oyunun iki alanında da tecrübeli oyuncularının liderliğinde yüksek enerjisi ise fark yaratan Kuban, bu haftanı takım ödülünü alkışlarla haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Pierre Pelos (Bourg): 28 sayı, 7 ribaund, 33 verimlilik
Josh Adams (Virtus Bologna): 24 sayı, 4-5 3sayı, 4 ribaund, 4 asist, 32 verimlilik
Simone Birgander (Joventut Badalona): 12 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 4 blok, 26 verimlilik
Danilo Andjusic (Bourg): 23 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 25 verimlilik
Jordan Morgan (Unics Kazan): 23 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN MVP’si:

Bu hafta ödülün sahibi sürpriz bir isim oluyor. Bourg forması ile zaman zaman 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda izlediğimiz, 28 yaşında olan 2.05 metre boyundaki Fransız oyuncu Pierre Pelos, zorlu Belgrad deplasmanında takımını Partizan karşısında galibiyete taşıyan isimlerin başında geliyordu. Pota altındaki verimli ve sade oyunu, dış şutlardaki istikrarı ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile Partizan savunmasını en çok zorlayan isimlerin başında geldi bu maçta. Yüzü dönük silahlarının da olması ve topsuz katları hem kendi bitirip hem de ekstra pası yapabilmesiyle modern basketboldaki çok yönlü 5 numara tanımına uyan bir uzun Pelos. Bu maçta sergilediği 28 sayı, 2-2 3sayı, 7 ribaund istatistikleri ile 33 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Ain. Eurocup: la JL Bourg s'est amusée à Belgrade
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …