Güncel Haberler

NBA’de Sezonun Erken Başlaması Gelirleri Arttırabilir

NBA‘de 2020-21 sezonunun başlamasına dair planlar halen görüşülürken ekonomik anlamda önemli bir gerçek ortaya çıkmış durumda.

Önceki aylarda NBA’in Ocak 2021’de başlaması gündeme gelmişti ama yönetim son olarak Noel yani 25 Aralık öncesi başlama fikrinin daha uygun olacağı yönünde karara vardı ve ABD’nin resmi basın kuruluşu Associated Press’de yer alan habere göre de bu durum 500 milyon dolar değerinde bir gelir farkı ortaya çıkarabilir.

2019-20 sezonunda beklenen gelirlere göre tam 1.5 milyar dolarlık bir kayıp yaşayan lig için bu gelmesi beklenen 500 milyon dolarlık ekstra gelir çok önemli bir kaynak olabilir tabiki.

Haberin detayında şu ifadeler yer aldı:

Söz konusu kayıp, salgın nedeniyle sezonun iptali, 171 normal sezon maçının oynanaması, sezonun Walt Disney World’deki fanusta taraftarsız tamamlanması, fanusun yaklaşık 200 milyon dolarlık maliyeti ve yıl boyu Çin hükümeti ile devam eden anlaşmazlık sonrası maçların Çin’de yayınlanamaması gibi farklı faktörlerin bir araya gelmesi sonrası ortaya çıkmıştı.

Associated Press & Eurohoops

Her ne kadar sezonun başlangıç tarihi ile ilgili nihai bir karar verilmemiş olsa da NBA, söz konusu teklifi Oyuncular Birliği’ne sundu ve taraflar arasındaki görüşmeler devam ediyor. Gelecek yılın mali parametreleri de belirlenmeye çalışılıyor.

Aralık ayında sezonun başlaması, aynı zamanda Olimpiyatlar’da boy göstermek isteyen oyuncuların da sezonu Olimpiyat oyunları başlamadan bitirebilmesini sağlayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …