Güncel Haberler

NBA’de Hedef Erken Başlangıç ve Kısa Normal Sezon

NBA yönetimi 2020-21 sezonunun planlaması konusunda artık hazırlıkları son aşamaya getirdi.

ESPN’in haberine göre NBA yönetimi artık taraftarları salona getirme olasılığını düşünerek sezonu biraz geç başlatma fikrinden vazgeçmiş durumda, şimdiki planları sezonu Noel gününden önce başlamak ve kısa bir normal sezon ile yola devam etmek.

Pandemi şartları gereğince NBA yönetimi, gelecek sezon için düşündükleri farklı değişiklikleri takımlara teklif etmeye devam ediyor. Bu önerilerin arasında normal sezonun 72 maç ile tamamlanması ve play-off’lara kalma şansı olan bir kaç takımın arasında tıpkı bu yaz olduğu gibi bir turnuva düzenlenerek play-off biletilerinin netleştirilmesi ve All-Star maçının bu sezon hiç oynanmaması da yer alıyor. Bu teklifin içinde ligin normal sezonun ortasında iki haftalık bir ara düşündüğü de belirtilmiş.

Şimdi NBA yönetim kurulu ve NBA Oyuncular Birliği ile bu planların nasıl uygulanabileceğine dair görüşmeler yapacak.

Normal sezonun 82 yerine 72 maçla tamamlanması sayesinde, sezon Japonya’da düzenlenmesi planlanan 2021 Tokyo Olimpiyatları başlamadan sona ermiş olacak. Ayrıca Noel öncesinde ligin başlaması durumunda yayın hakları açısından önemli bir ek gelirinde kazanılması gündemde.

NBA yönetimi fanus tercihinden olabildiğince uzak durmaya çalışıyor ve bu nedenle seyahat sorunlarını kolaylaştırmaya çalışacak fikstür çalışmaları yapılıyor. Örneğin deplasmana giden takımların yakın çevredeki diğer rakipleri ile bir kaç maçlık deplasman turnesi yapması, bu sorunun azaltılması konusunda önemli bir hamle olabilir.

Tabi bir diğer önemli konu da takımların yeni sezona nasıl hazırlanacaklar. Bildiğiniz üzere 18 Kasım’da draft gecesi gerçekleştirilecek ve sonrasında eğer Noel öncesi başlangıç planlanıyorsa takımların iki dönem arasında çok kısa bir hazırlık şansı olacak.

NBA yönetimi ve Oyuncular Birliği arasında daha önce yapılan anlaşma gereği taraflar yeni sezon takvimini gerekli görüşmeleri ve mutabakatları sağlayarak 30 Ekim’e kadar nihai bir karara bağlayıp açıklayacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …