Güncel Haberler

Maç Önü Analizi: El Clasico Euroleague Sahnesinde

Turkish Airlines Euroleague 5. hafta programında bir kez daha El Clasico kapışması izleme şansımız olacak.

Barcelona, 23 Ekim Cuma akşamı saat 22:00’da Palau Blaugrana’da ezeli rakibi Real Madrid‘i konuk edecek. Ben de sizler için bu maçın analizini yapıp takımların galibiyet reçetelerini paylaşacağım. Keyifli okumalar.

Barcelona’nın Galibiyet Reçetesi

Koç Saras yönetiminde sezona iyi bir giriş yapan Barça, özellikle sert ve disiplinli savunması ile dikkat çeken bir takım olduğunu gösterdi bizlere. Nikola Mirotic‘in karantina döneminde dahi maç kazanabilmelerini de bu durum açıklıyor zaten. Yıldız forvet bu maçta formasına kavuşacak ve yine takımın en önemli skor opsiyonu olacak. Onun dış şut tehditi, yüzü dönük silahları, alçak posttaki üretkenliği ve yüksek basletbol IQ’su Barça’nın bu zorlu maçtaki seviyesini belirleyecek ki karşısında Randolph, Thompkins, Deck gibi önemli savunmacıların da olduğunu unutmamak lazım, onun fiziksel olarak da ayakta kalması çok önemli olacak. Diğer taraftan Nick Calathes‘in organizasyonel özellikleri dışında hücuma da katkı vermesi kritik olacak bu maçta. Hem Campazzo, Laprovittola, Llull gibi formda skor opsiyonlarına karşı savunmada ayakta kalması gerekecek, hem de skor üretmesi gerekecek. İşin savunma kısmında Higgins ve Hanga’nın da katkısı önemli olacağı gibi Higgins, Kuric, Abrines üçlüsünün skorer oyunu da değerli olacak, daha doğrusu belirleyici olacak. Barça adına galibiyet reçetesindeki faktörlerden biri de kuşkusuz boyalı alan savunması ve aynı zamanda üretimi olacak. Tavares, Thompkins, Randolph gibi isimler karşısında Davies’in yanı sıra Mirotic’in yokluğunda aldığı süreleri sert ve agresif oyunuyla iyi değerlendiren Smits’in performansı da önemli olacak.

Real Madrid’in Galibiyet Reçetesi

Koç Laso’nun öğrencileri ise sezona beklentilerin aksine kötü bir giriş yaptı. Ellerinde oturmuş, birbirini tanıyan ve çok iyi bir kadro var. Tecrübe konusunda da kuşkusuz ligin en iyi takımlarından biri konumundalar. Özellikle savunma konusunda beklentilerin altında kaldıklarını gördük. Ancak diğer taraftan asıl problemin onların en güvendiği kale olan hücum performanslarının düşük olması olduğunu söyleyebiliriz. Ne Campazzo ne de Llull sağlıklı olmalarına rağmen henüz istikrarlı ve beklenen katkıyı verebilmiş değiller. Facundo Campazzo‘nun bu maçtaki rolü her zamanki gibi çok kritik olacak. Hem takımını organize etmesi hem gerektiğinde skor katkısı vermesi hem de Calathes karşısındaki baskıyı arttırması, savunmada da takıma liderlik etmesi gerekecek. Elbette özellikle skor üretimi konusunda son maçlarda ritm bulmaya başlayan Laprovittola ile Llull’da onun en büyük yardımcıları olacaklar. Real’in galibiyet reçetesinde en önemli konulardan biri tıpkı Barça’da da olduğu gibi boyalı alan etkinliği olacak. Walter Tavares sezona iyi bir başlangıç yaptı ve özellikle savunmada koç Laso’nun en güvendiği isim olmaya devam edecek. Dev uzun çember koruma görevinin dışında geçiş hücumlarında ve tepe ikili oyunlarında da bitirici olarak artı hücum ribaundlarında takımın skor üretimine katkı verecek. Thompkins ve Randolph ikilisi de dış şut tehditleri artı yüzü dönük silahları ile hem hücumda hem de savunmada, özellikle Mirotic karşısında önemli görevler üstlenecekler. Barça için kısa savunması ne kadar önemliyse, Real için ise Mirotic’in savunması o kadar önemli olacak…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …