Güncel Haberler

RESMİ: Clippers, Koçluk Koltuğunu Lue’ya Verdi

Los Angeles Clippers yaptığı açıklamayla Doc Rivers’ın ayrılmasıyla boşalan koçluk görevini yeni sezonda Tyronn Lue‘nun üstleneceğini duyurdu.

Geçen sezon koç Rivers’ın teknik ekibinde asistan antrenör olarak çalışan 43 yaşındaki Lue, 2016-18 yılları arasında Cleveland Cavaliers’da başantrenörlük yapmıştı ki bu süreçte takımını 3 sezon üst üste NBA finaline çıkarırken, 2016’da şampiyonluk başarısı yaşamıştı.

Clippers tarihindeki 26. başantrenör olan Lue, NBA’de oyunculuğu döneminde Los Angeles Lakers, Washington Wizards, Orlando Magic, Houston Rockets, Atlanta Hawks, Dallas Mavericks ve Milwaukee Bucks takımlarında forma giymişti.

Lue’nun asistan kadrosu da şekillenmeye başladı. Kadroda yer alacak isimlerden biri eski NBA oyuncusu Chauncey Billups olacak, kariyerindeki ilk koçluk deneyimini yaşayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …