Güncel Haberler

Galatasaray’ın Yer Aldığı Şampiyonlar Ligi A Grubu İncelemesi

Avrupa’da yerel liglerin çoğu Eylül sonunda başladı ve FIBA Şampiyonlar Ligi de pandemi önlemleriyle beraber yeniden şekillenen gruplarla beraber 20 Ekim Salı günü başlayacak.

Ben de sizler için temsilcilerimizin yer alacağı grupları incelemeye başlayacağım. İlk olarak temsilcimiz Galatasaray‘ın yer aldığı A grubu ile başlıyoruz. Keyifli okumalar.

Grupta temsilcimizden önde olan iki takım var ama önce bana göre liderlik yolundaki en güçlü favoriden başlayalım; İspanyol ekibi Tenerife. 2017 yılında turnuvanın ilk şampiyonu ünvanına sahip olmasının yanı sıra 2019 yılında da final oynama başarısı gösteren bir takımdan bahsediyoruz. Bu turnuvanın kısa tarihinin en başarılı ekiplerinden biri olan İspanyol temsilcisi bu sezon da kaliteli ve tecrübeli kadrolarıyla yine en güçlü favorilerden biri olacak kupa yolunda. Gürcü uzun Giorgi Shermadini, Brezilyalı maestro Marcelinho Huertas ve sezona çok iyi bir giriş yapan eski Galatasaraylı, Uruguaylı guard Bruno Fitipaldo takımı önemli silahları. Ayrıca iki keskin nişancı Sasu Salin ve Spencer Butterfield, artı tecrübeli forvet Aaron Doornekamp da takımın diğer önemli parçaları olarak dikkat çekiyorlar.

Shermadini y Huertas, en el Mejor y 2º Mejor Quinteto de la Liga Endesa

Sarı kırmızılılarda daha iyi durumda olan ve favori konumdaki diğer ekip ise İtalyan temsilcisi Sassari. Koç Pozzecco yönetiminde kadrolarını yenilediler ve geçen sezondan daha tehlikeli bir rakibe dönüştüler. Takımın direksiyonunda Sırp guard Vasa Pusica ile Marco Spissu yer alıyor. Özellikle İtalyan oyun kurucu Spissu kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor, hem takımı iyi organize ediyor hem de hem önemli bir skor katkısı veriyor. Hırvat kanat oyuncusu Filip Kruslin de istikrarlı performansı ile takımın x-faktörü konumunda. Takımın iki forveti Justin Tillman ve Jason Burnell de atletik özellikleri, güçlü fizikleri ve oyunun iki alanında da sağladıkları enerji ile takımın dinamoları konumundalar. Potal altında da tecrübeli uzun Miro Bilan ve Litvanyalı şutör uzun Eimantas Bendzius öne çıkan isimler. Özellikle Bilan sezona çok formda bir giriş yaptı, takımın en önemli skor opsiyonlarından biri konumunda.

Basketball Champions League 2019-20

Grubun zayıf halkası konumundaki takım ise Danimarka temsilcisi Bakken Bears olacak. Elemelerde kadrolarında bulunan iki yıldız isimden Justin Dentmon’ın kontratı bitti ve DeVaughn Akoon-Purcell ise temsilcimiz Tofaş ile anlaştı. Dolayısıyla ciddi anlamda güç kaybetmiş bir şekilde sezona başlayacaklarını söylemek yanlış olmaz. Bu isimlerin yerine kadroya kattıkları en önemli isim Glenn Cosey oldu. Tecrübeli guard Danimarka liginde de iyi işlere imza attı ve takımın lideri olacağını gösterdi. Ancak Şampiyonlar Ligi seviyesi için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Kadroya yeni kattıkları ve Danimarka liginde formda olduğunu gösteren diğer önemli isim ise solak forvet Erik McCree olacak. Sakatlıklar olmasaydı kariyerinde farklı yerlerde olabilecek yeteneklere sahip bir oyuncu. Dış şut tehditi ve atletizmi ile bu seviyelerde değer katabilecek bir silah, şuanda formda ve sağlıklı görünüyoru, Cosey ile beraber takımın en önemli silahı olacak.

Temsilcimiz Galatasaray’ın özetle zor bir grupta olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü gruptan ilk 2 takım çıkacak ve sarı kırmızılıların BSL’de sergilediği mevcut performansı düşündüğümüzde Sassari ve Tenerife gibi güçlü rakiplere karşı içerde ya da dışarıda direnç gösterebilmesi hayli zor görünüyor. Özellikle boyalı alan savunmasında ciddi sıkıntıları olan temsilcimizin Sassari ve Tenerife gibi tecrübeli uzunları olan rakipler karşısında işi çok zor olacak. Umarım ben yanılırım ama bu grupta 3. sıranın üstünde bir yerde normal sezonu tamamlamak pek mümkün değil Galatasaray çin.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …