Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 3. hafta mücadelesi geride kaldı.

Covid vakaları nedeniyle Asvel Villeurbanne-Panathinaikos ve Baskonia-Zenit maçlarının iptal edildiği haftada temsilcilerimizden Anadolu Efes, deplasmanda Alba Berlin’i rahat geçerken; Fenerbahçe Beko ise konuk ettiği CSKA Moskova’ya karşı uzatma sonunda son topta kaybetti.

Gelin birlikte haftanın panoramasına bakarken, ödülleri de sahiplerine ulaştıralım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Koç Trinchieri’nin göreve gelmesiyle hem Almanya’da hem de tüm Avrupa’da bir heyecan dalgası oluşturmuştu Bayern Munich. İtalyan koçun Brose Bamberg’de sergilediği başarıyı Euroleague sahnesinde yeniden göstermesi bekleniyordu. Aslında hazırlık maçlarında kötü bir performans sergilemişler ve yaptıkları sıradan transferlerle ben dahil bir çok basketbol sever tarafından zayıf halka olarak görülmüşlerdi. Ama sezonun ilk maçında Milano’ya direnip son topta kaybederek ardından da Alba Berlin’i farklı geçerek bizleri yanıltma yoluna girmişlerdi ki bu hafta sergiledikleri performansla artık yanıldığımızı net olarak anladık. Alman ekibi zorlu Tel Aviv deplasmanında koç Sfairopoulos’un öğrencilerine karşı ilk yarıdaki etkili savunması ve ikinci yarıda Lucic artı Zipser ile forvetlerden sergilediği skorer oyun eşliğinde baştan sona üstün götürdüğü maçı son anlarda yakalansa da kazanmayı bildi. Alkışlar Lucic liderliğindeki koç Trinchieri’nin ekibine, haftanın takımı oldular.

Resim
HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): 27 sayı (4-8 3sayı), 2 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
Vladimir Lucic (Bayern Munich): 26 sayı (4-5 3sayı), 3 ribaund, 2 top çalma, 29 verimlilik
Kostas Sloukas (Olympiakos): 17 sayı, 2 ribaund, 11 asist, 28 verimlilik
Tibor Pleiss (Anadolu Efes): 23 sayı (8-10 2sayı), 6 ribaund, 28 verimlilik
Will Clyburn (CSKA Moskova): 26 sayı (4-7 3sayı), 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Genelde haftanın en değerli oyuncusu kazanan ekiplerin en çok verimlilik puanı getiren ismi oluyor ama bu kez durum farklı. Fenerbahçe gibi zorlu bir deplasmanda uzatma sonunda kazanan CSKA Moskova‘da özel performansıyla sahnede olan, takımını kritik anlarda taşıyan bir isim, Will Clyburn haftanın oyuncusu, yani MVP ödülünü fazlasıyla haketti. Hem normal sürenin son anlarında gönderdiği kritik üçlükler ve son bölümde basketfaulden çıkardığı 3 sayıyla hem de uzatma bölümünün son anlarında potaya giderek aynı tarifeyei uygulayıp takımına 3 sayı kazandırmasıyla maçı alan isim oldu adeta. Onun çok yönlü oyunu ve özellikle 4 numaradaki sürelerinde temsilcimizin savunmada karşısına koyabilecek birebir savunmacı bulamaması ile yıldızlaştı Birleşik Amerikalı forver. Karşılaşmayı 26 sayı (4-7 3sayı), 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik puanı ile tamamladı ve alkışlarla MVP ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ 10 HAREKETİ:
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …