Güncel Haberler

ÖZEL: Kızıl Yıldız, NBA Patentli Forvet ile İmzalamak Üzere!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, pota altı rotasyonunu NBA patentli bir uzun forvet ile güçlendirmeye hazırlanıyor.

Son olarak Lokomotiv Kuban forması ile izlediğimiz Johnny O’Bryant ile Sırp ekibi prensipte anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

2.04 metre boyunda olan 26 yaşındaki forvet, geçen sezon EuroCup sahnesinde 10 maçta ortalama 25.6 dakika süre alırken, 13.8 sayı, %34.5 3sayı, 5.1 ribaund, 1.4 asist ve VTB Lig’de ise 20 maçta ortalama 27.4 dakika sahada kalırken 16.4 sayı, %40.0 3sayı, 5.7 ribaund, 2.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Etkili dış şutları ve güçlü fiziği ile boyalı alanda da özellikle ribaundlara verdiği katkıyla değerli bir oyuncu olan O’Bryant, 4 numarada da 5 numarada da ters eşleşme yaratabilen özel bir oyuncu. Fiziksel olarak her iki pozisyonda da soru yaşamadığı gibi yüksek yüzdeli üçlükleri ile rakip savunmaların düzenini çok zorlayan bir oyuncu. Zaman zaman savunmada ağır kalabiliyor ama yanında Kuzmic gibi boyalı alanı iyi kapatan ve hem ribaundlarda hem de çember koruma konusunda aktif bir uzun varken bu alandaki eksiklerinin fazla ön plana çıkmayacağını düşünüyorum ki Reath ile beraber de kısa beşlerde iki dış şut tehditi olan uzun olarak hücuma farklı bir boyut getirebilirler.

Özetle Kızıl Yıldız sezonun başladığı bu dönemde pota altı rotasyonuna takıma değer katabilecek, daha önce Maccabi ile bu seviyelerde başarılı olabileceğini göstermiş, kaliteli ve tecrübeli bir ismi kadrosuna eklemeyi başardı. Dış şutları ve güçlü fiziği ile özellikle hücumda Kızıl Yıldız’a önemli artılar kazandıracaktır.

https://youtu.be/a5SGHcVRlb8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …