Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakibi Tenerife’den Keskin Şutör Hamlesi!

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray ile aynı grupta yer alacak olan Tenerife, kadrosunu tecrübeli bir şutör ile güçlendirdi.

Son olarak Fransa’nın Nanterre takımında forma giymiş olan Birleşik Amerikalı keskin şutör Spencer Butterfield ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını duyurdular. Böylece hazırlık döneminde sakatlanarak sezonun büyük bir bölümünü kaçıracak olan Todorovic’in de yerini doldurmuş oldular.

1.91 metre boyunda olan 28 yaşındaki Butterfield, pandemi öncesi Pro A’da 25 maçta 10.6 sayı, %50.8 3sayı, 3.6 ribaund, 1.6 asist ve EuroCup sahnesinde ise 10 maçta 8.9 sayı, %33.3 3sayı, 4.9 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Butterfield herşeyden önce çok ama çok değerli bir şutör. Açıkçası bu yaz döneminde şimdiye kadar neden kontrat bulamadığını merak etmiştim ama beklediğine değmiş diyebiliriz. Çünkü Tenerife tam da onun faydalı olabileceği, ön plana çıkabileceği bir sistemde oynuyor bu sezon. Fitipaldo ve Huertas gibi iki pasör, iyi organizatör oyun kurucunun yanında etkili ceza şutları tıpkı Salin gibi çok değer katacaktır takıma. Ayrıca pozisyonu için iyi bir ribaundçu olan tecrübeli guard, bu sezon tempoyu arttırıp açık alanı sıkça kullanan Tenerife’nin hücum gücüne güç katacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …