Güncel Haberler

Fenerbahçe, Uzatmada CSKA’ya Kaybetti (VİDEO)

Turkish Airlines Euroleague 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, konuk ettiği güçlü rakibi CSKA Moskova‘ya uzatma sonunda 77-78’lik skorla yenildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 3 maçın ardından ilk mağlubiyetini alırken Rus ekibi ise 2. galibiyetine ulaştı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Maç beklenenden de sert başladı. Sarı lacivertlilerin canını en çok sıkan nokta top kayıpları oldu ki bu nedenle skorda net olarak öne geçemediler bir türlü. Sert savunması ile CSKA’yı da devreye sokmadığımız için maç dengede geçti. İkinci çeyrekle beraber iki ekip de hücumda açıldı ve hem üçlükler girmeye başladı hem de James ile De Colo skor üretiminde sazı ellerine aldılar. Pierre ve Ulanovas’ın hem savunmada hem de ribaundlarda getirdiği enerji çok kritikti bu sayede Clyburn’ü de ilk yarı devreye sokmadık. İkinci yarı ile beraber De Colo’ya Brown da eşlik etmeye başladı, iki yıldız guard özellikle potaya giderek ürettikleri sayılarla takımımızı sırtladılar. Kenardan gelen Eddie ile Dixon’ın üçlükleri de çok değerliydi, enerjimizi yükseltti. Ama savunmada sıkıntı yaşadığımız da bir gerçekti. Özellikle Clyburn’ün birebirleri ve yay gerisinden gönderdiği kritik üçlüklerle CSKA sürekli maçın içinde kaldı. Son çeyreğe kadar maçta kopma olmadı ve beklediğimiz gibi müthiş bir çekişme ve mücadele izledik. Son bölümde Brown’dan üst üste gelen 4 sayı, ardından Pierre’in James’e yaptığı blok ile skoru 69-66’da korudu ekibimiz. Ama ardından potaya giden ve basketbol faülü bulan Clyburn, çizgiden de isabeti bulunca maçı 69-69’a getirdi. Kalan sürede temsilcimiz iki şans buldu, Brown üçlük atıştan ve Vesely ise son saniyede orta mesafeden bulduğu zor atıştan faydalanamayınca uzatmaya gittik.

Uzatma bölümünde de denge bozulmadı. Karşılıklı sayılar gelirken savunmalar yine sertti. Ancak Brown’un bulduğu fırsatları değerlendirememesi, diğer taraftan Clyburn’ün etkinliğine yine çözüm bulamadık. Maçın normal süresinin son bölümünde olduğu gibi uzatmanın son anlarında da yine sahneye çıktı Clyburn, bitime 11 saniye kala CSKA 77-75 gerideyken potaya giderek yine basketbolfaulü buldu ve çizgiden de isabet çıkararak takımını 77-78 öne geçiren isim oldu. Son hücumda Brown’un atışından da isabet çıkmayınca maalesef çekişmeli kaybeden taraf temsilcimiz oldu.

CSKA’da Will Clyburn 26 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile maçın yıldızı olurken, Mike James de 14 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile diğer çift haneli skor katkısı veren isim oldu. Tornike Shengelia, Johannes Voigtmann, Joel Bolomboy üçlüsü de 8 sayı ile galibiyete eşlik eden isimler oldular.

Fenerbahçe’de ise Nando De Colo 21 sayı, 6 ribaund, 2 top çalma ile öne çıkarken, Jarell Eddie 18 sayı (6-6 3sayı), 4 ribaund, Lorenzo Brown 16 sayı, 3 ribaund, 8 asist ve Jan Vesely 11 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …