Güncel Haberler

Euroleague Pandemi Prosedürünü Güncelliyor (Hükmen Kararı Verilen Maçları da Kapsıyor)

Turkish Airlines Euroleague yönetimi son günlerde pandemi prosedürü nedeniyle üst üste gelen maç iptalleri ve hükmen mağlubiyet kararlarının ardından prosedürde önemli bir revizyona gidiyor.

Yönetimden yapılan açıklamada Covid önlemleri kapsamında belirlenen protokolün hem 7DAYS EuroCup hem de Turkish Airlines Euroleague açısından güncelleneceği belirtildi.

Hatırlayacağınız üzere hem Zenit‘in hem de Asvel Villeurbanne‘in 3 ve 4. haftalarda oynayacağı maçlar takımların covid vakaları sebebiyle minimum 8 sağlıklı oyuncuyu kadroda bulunduramaması nedeniyle iptal edilmiş, iki ekip de 20-0 ile hükmen mağlup sayılmışlardı.

Euroleague’in sezon başında belirlediği protokole göre takımların normal şartlarda kadrolarında covid testi negatif çıkmış 8 isim bulundurması gerekiyor. Söz konusu sayıya ulaşamayan takımlar ise hükmen mağlup sayılıyordu. Son dönemde artan “hükmen mağlubiyet” kararlarının ardından Euroleague yönetimi duruma kayıtsız kalamadı ve şu açıklamayı yayınladı:

Turkish Airlines EuroLeague ve 7DAYS EuroCup’taki maçların %90’ı planlandığı şekilde oynanacak olsa da son gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, hem turnuvanın bütünlüğünü hem de takımları korumak adına EuroLeague Basketball, ECA Yönetim Kurulu ve EuroCup Yönetim Kurulu’nun daha önce kabul ettiği bu maddeye, yerel ya da ülkesel otoritelerin uyguladığı seyahat kısıtlamaları nedeniyle oynanamayan söz konusu maçların sonuçları ile ilişkili bir tadil önerecek.

Neticede, COVID-19 vakaları nedeniyle bir maçta sekiz oyuncu çıkaramayan takımların söz konusu maçları ileri bir tarihe ertelenecek veya belirsiz bir tarihte oynanmak üzere iptal edilecek. Mevcut kurallar (bir maçın en fazla üç kez ertelenebilmesi, maçların ertelenmeleri için verilen son tarihler gibi), seyahat kısıtlaması durumları için geçerli olacak.

Bu tadilin kabul edilmesi hâlinde söz konusu değişiklik, bu sebeple oynanmayan maçlar için de geçerli olacak ve Euroleague Basketball CEO’su, şu ana kadar oynanamayan altı maçı ileri bir tarihe erteleyebilecek.

Ek olarak EuroLeague Basketball, yerel ligler, yerel otoriteler, takım içi protokoller de dahil olmak üzere söz konusu durumdan etkilenen takımlar için belirlenen protokolleri gözden geçirecek. EuroLeague ve EuroCup takımları için en uygun uygulamalar, bu takımların sağlık ve güvenliğini azami ölçüde korumak üzere paylaşılacak.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos’dan Valencia Deplasmanında Savunma Galibiyeti Geldi

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Valencia‘yı etkili bir savunma performansı eşliğinde …