Güncel Haberler

Lakers 10 Yıl Sonra Yeniden Mutlu Sona Ulaştı!

NBA final serisi 6. maçında Los Angeles Lakers, rakibi Miami Heat‘i 106-93’lük skorla 4. kez yenerek şampiyonluğa ulaşmış oldu.

Böylece Lakers tam 10 yıl aradan sonra yeniden NBA şampiyonu oldu ve 17. kez kupayı kaldırırak zirvede olan ezeli rakibi Boston Celtics ile durumu eşitlemiş oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lakers’dan anektodlar; Lebron’un kararlı ve agresif oyunu bu maçta arkadaşlarına daha çok yansıdı, ve Davis ile beraber yanlarına Pope dışında Rondo’yu da alarak hem savunmada vidaları sıktılar hem de hücumda daha üretken oynadılar, LeBron James (Miami, Cleveland, Lakers) ve Danny Green (San Antonio, Toronto, Lakers) üç ayrı takımda şampiyonluk yaşayarak bunu daha önce başaran John Salley ve Robert Horry’ye katıldı. Ayrıca Lebron 260. play-off maçına çıkarak Derek Fisher’ı geçerek bu alanda zirveye yerleşti. Play-off kariyerinde 28. triple-double’ına imza atan Kral, zirvede Magic Johnson’a (30) da bir adım daha yaklaşmış oldu.

Lakers’da Lebron James 28 sayı, 14 ribaund, 10 asist ile triple-double performansı sergilerken kariyerinde 4. kez NBA final serisinin MVP’si oldu. Anthony Davis 19 sayı, 15 ribaund, 3 asist, 2 blok, Rajon Rondo 19 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Kendavious Caldwell-Pope da 17 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Miami’den anektodlar; seri boyunca sakatlıklar nedeniyle dar rotasyonla oynamak zorunda kaldıkları için bu maçta enerjileri yetmedi, Lakers’ın agresif oyununa ve savunmasına karşılık veremediler. Özellikle son 2 maçtır adeta etek başına ayakta kalmaya çalışan Butler’ın oyuna girememesi skor üretimi konusunda Miami’yi epey sınırladı.

Dragic’in geri döndüğü Miami cephesinde ise Bam Adebayo 25 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 2 blok ile öne çıkarken, Jimmy Butler 12 sayı, 7 ribaund, 8 asist, Jae Crowder 12 sayı, 4 ribaund ve Duncan Robinson 10 sayı, 3 asist ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …