Güncel Haberler

Finallerin MVP’si Lebron James Seçildi!

NBA final serisi 6. maçında Miami Heat’i 106-93’lük net bir skorla geçen Los Angeles Lakers 10 yıl aradan sonra zafere ulaştı ve 17. kez şampiyon olurken zirvedeki Boston Celtics’i de yakalamıştı.

Gelen şampiyonluğun en büyük mimarı ise kuşkusuz Lebron James‘di. 35 yaşındaki süper yıldız kupayı kaldırdıkları maçta da play-off kariyerinin 28. triple-double’ına imza atarak bu alanda zirvede yer alana Magic Johnson’a (30) bir adım daha yaklaşmıştı.

Final serisinde yanlızca bu maçta değil, 6 maçta gösterdiği performans dikkate alınınca da halı olarak MVP ödülünün sahibi oldu. Böylelikle tecrübeli süper yıldız kariyerinde 4. kez finallerin MVP seçilmiş oldui Daha önce Miami formasıyla 2012 ve 2013’de, Cleveland forması ile ise 2016 yılında bu ödülün sahibi olmuştu. Bu alanda 6 ödülle zrivede olan Michael Jordan’ın ardından da ikinci sıraya yerleşmiş oldu.

İşte Kral’ın 6 maçlık final serisindeki performansı:

  1. MAÇ: 25 sayı, 13 ribaund, 9 asist
  2. MAÇ: 33 sayı, 9 ribaund, 9 asist
  3. MAÇ: 25 sayı, 10 ribaund, 8 asist
  4. MAÇ: 28 sayı, 12 ribaund, 8 asist
  5. MAÇ: 40 sayı, 13 ribaund, 7 asist
  6. MAÇ: 28 sayı, 14 ribaund, 10 asist

Gelin birlikte son 30 yılda NBA finallerinin MVP’si seçilmiş isimleri hatırlayalım:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …