Güncel Haberler

Ergin Ataman: “Obradovic’in NBA’e Gitmesini Bekliyordum.”

Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman, NTV’de katıldığı programda kariyeri ve özellikle son yıllarda yaşadığı tecrübelere, olaylara dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ataman’ın açıklamalarından öne çıkan önemli satır başları:

Fenerbahçe – Galatasaray serisinde bir basketbol maçında olmaması gereken şeyler vardı. Can güvenliğimiz yoktu. Bir basketbol maçının oynanamayacağı bir atmosfer vardı. Bu nedenle Ünal Aysal o maça çıkmama kararı vermişti. O şartlarda o maç oynanmazdı.”

“Obradovic‘in gelişinde payım var ama gidişinde yok. O dönem benim çalıştırdığım takımlar üst üste şampiyon oldu. Beşiktaş da Galatasaray da favori değildi. Fenerbahçe üst üste gelen başarısızlıklardan sonra Avrupa’nın en iyi antrenörünü getirme kararı verdi.”

“Sıkıntı ‘Mola alsana’ tezahüratında değil, gerçek sıkıntı ‘Doping yapsana’ sözünde. Biz o seride geriden gelip kazandık. Fenerbahçe taraftarı basketbolu iyi öğrendi, mola alınacak yeri iyi öğrendiler. Benim mola almam gerekiyor akabinde onlar da mutlu oluyorlar.” Nasıl Fenerbahçe taraftarları başka sahalara gittiğinde aklandıkları bir olayla ilgili tezahürata nasıl tepki veriyorlarsa doping olayında da benim için aynı şey geçerli. Hiçbir alakamın olmadığı ve kulüp olarak aklandığımız bir dönem…”

“NBA hedefim var ama gerçekleşeceğini düşünmüyorum. NBA’de farklı bir akım var. Obradovic, Avrupa’nın en kariyerli antrenörü. Oradan bir teklif görmüyoruz, duymuyoruz. Ben Obradovic’in NBA’e gitmesini bekliyorum.”

“İsimden de güzel bir kafiye oluşuyor ‘Ergin, gergin’ diye. Aslında doğru, işimde gerginim. Ama önemli olan winner olmak.”

“Beşiktaş‘tan ayrılmak istemedim. Yönetim benim orada olmamın ek bir mali yük olacağını söyledi. Aynı kalitede kadro olması gerekiyordu. Sponsor çekilmişti. O dönem de bana en iyi teklifi Galatasaray sundu.”

“Yaptığım her şeyin arkasındayım. Keşke yapmasaydım dediğim bir şey yok. Keşke söylemeseydim dediğim şey; Milli takımdayken Sayın Aziz Yıldırım’a karşı sert bir cevap vermiştim. Keşke söylemeseydim. Benim büyüğüm.

NTV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …